„E ca și cum ai cîștiga de două ori la loterie”. Surpriză uriașă dintr-un mesaj găsit în sticlă

Un barbat care a gasit un mesaj trimis intr-o sticla a stabilit un nou record mondial: este cel mai vechi mesaj de acest fel descoperit pana acum, avand o vechime de aproape 100 de ani.

Andrew Leaper pescuia langa insulele Shetland, de langa Scotia, pe 12 aprilie 2012, cand a gasit o sticla care a avea in interior o hartie.Documentul fusese trimis in anul 1914 si facea parte dintr-un proiect stiintific care cerceta curentii marini din zona Scotiei.

Mesajul il ruga pe cel care avea sa-l gaseasca sa noteze data si locul descoperirii si apoi sa duca documentul la Asociatia Pescarilor din Scotia, unde avea sa primeasca “o mica recompensa”. Pana acum au fost gasite 315 sticle din cele 1.890 care faceau parte din acest experiment.

Recordul anterior de vechime al unui mesaj in sticla fusese stabilit in anul 2006, cand aceeasi barca de pescuit a gasit un asemenea document. “Este ca si cand ai castiga la loterie de doua ori intr-o viata”, declara incantat Andrew Leaper, cel care conduce barca de pescuit Copious.

      Articole recomandate