Profesorii de informatică din 25 de şcoli au primit astăzi certificate CISCO

35 de profesori de informatică au primit, astăzi, certificate CISCO pentru predarea în liceele din ţară a noii discipline opţionale „Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor„. Certificatele au fost înmînate de către Maia Sandu, ministru al Educaţiei, şi Dona Şcola, viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

 

Noua disciplină se implementează la inițiativa Ministerului Educației și Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, cu suportul Cisco Systems și Proiectului Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED II) finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională.

Prin acest parteneriat, elevii liceelor au acces la platforma educaţională CISCO Netacad, una din cele mai ample şi moderne programe de e-learning în domeniul tehnologiei şi comunicaţiei care există în lume.

Ca disciplină şcolară, Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor are drept scop dezvoltarea competenţelor de întreţinere preventivă şi depanare a echipamentelor de calcul, mijloacelor de comunicaţii digitale şi a produselor-program frecvent utilizate pentru păstrarea, transmiterea şi prelucrarea informaţiei.

La acest curs elevii vor învăţa cum funcţionează componentele hardware și software ale calculatoarelor, care sînt cele mai bune practici în întreţinerea calculatoarelor şi în utilizarea lor în siguranţă, să asambleze un calculator, să instaleze sisteme de operare şi software, să depaneze şi să întreţină sistemul hardware și software, să creeze şi să susţină o reţea de calculatoare.

În anul școlar curent, urmează a fi instruiți alți 20 de profesori de informatică.

Sursa: edu.md

      Articole recomandate