Dor de casă, dor de tradiții! Moldovenii din Seattle au sărbătorit ”Toamna de Aur”

fafa

Comunitatea „Moldovenii din Seattle” s-a adunat pentru prima oară să sărbătorească farmecul anotimpului de toamnă.

Dacă acasă, în mod tradițional în această perioadă, au loc Ziua Vinului si Hramul orașului Chișinău, atunci la 5000 de mile departare spre Vest, acolo unde soarele apune, în statul Washington, moldovenii organizează ”Toamna de Aur”.

Pâinea caldă, rumenă, scoasă din sobă și mămăliga ademenitoare cu brînză nu erau chiar ceea ce puteai găsi pe masă, acestea rămânind doar în amintiri, doar la bunica în sat. În schimb sărmalele, plăcintele, vinul alb și roșu, și tortul gătit de casă au bucurat în totalitate oaspeții de la eveniment.

1445340197146

Nasc și în Moldova oameni talentați” acest fapt a fost demonstrat și în Seattle. Ai noștri au pregătit și un program cultural. Cu un colaj muzical și o atmosferă de sărbătoare a încântat oaspeții, interpretul de muzică ușoară, Valentin Butnaru. Programul muzical a inclus cele mai reprezentative piese în care s-ar regăsi fiecare moldovean.

1445341263662

Noi moldovenii nu suntem un popor unit așa cum sunt evreii, armeii și alte popoare. M-aș bucura dacă mai multe persoane din comunitate și-ar exprima entuziasmul și energia ca să facă mai multe pentru comunitate, pentru moldoveni. Ar fi un pas înainte ca să avem o comunitate cu un spirit mai unit. Mi-aș dori ca să o ținem tot așa înainte. Numai bine! ”, susține inițiatorul comunității, Ion Mânascurtă.

pan

Chiar dacă suntem departe de casă, suntem totuși o națiune și ne conturam ca pesonalitatea țării noastre astfel încât ne doare să fim calificați drept alte națiuni. Suntem moldoveni și așa ne dorim să fim văzuți. Chiar dacă venim dintr-o țară mică, ea este una foarte frumoasă cu toamne bogate și prin acest eveniment ne-am propus să definim trăsăturile și valorile noastre culturale oriunde ne aflăm în lumea asta, pe pămînt” adaugă Elena, o tânară din comunitatea moldovenilor.

1445341257992

Oamenii care au despus suflet pentru evenimentul respectiv sunt : Ion Mânascută, Natalia Stadnicenco, Valentin Butnaru, Aurelia Buntnaru și Elena Chitoroagî, ideea aparținând unei gospodine și iubitoare de tradiții, Olga Paraschiv.

1445341269263

      Articole recomandate