Discriminare în India: Legea care ar putea amenda orice femeie care folosesc telefonul mobil

Femeilor din estul statului indian Bihar le-a fost interzis să folosească telefonul mobil, pe motiv că această practică ar „degrada atmosfera socială”, scrie Daily Mail.

Decizia a fost luată de consiliul din Sunderbari, care a arătat că utilizarea mobilului ar putea încuraja femeile să îşi părăsească familiile şi să fugă cu iubiţii lor.

Potrivit sursei citate, dacă sunt prinse folosind un dispozitiv mobil, femeile singure vor fi amendate cu 130 de lire, iar cele căsătorite cu 20 de lire.

Întotdeauna suntem extrem de ruşinaţi când cineva întreabă ,cine a mai fugit de data asta”, a declarat Manuwar Alam, preşedintele consiliului. Acesta a mai precizat că în ultimele luni, numărul aventurilor extraconjugale şi al cazurilor în care tinerele şi-au părăsit familiile pentru a fi cu iubiţii lor  a crescut semnificativ.

Chiar femeile căsătorite şi-au abandonat soţii pentru a fugi cu amanţii lor. Acest lucru este ruşinos pentru noi”, a continuat Manuwar Alam.

Totuşi, autorităţile locale au demarat o anchetă în acest caz, precizând că astfel de interdicţii nu pot fi aplicate într-o societate normală. În plus, activiştii pentru drepturilor femeii au caracterizat decizia consiliului ca fiind extrem de abuzivă.

Fetele şi femeile sunt capabile să se protejeze singure”, a spus activistul Suman Lal. „Tehnologia a fost creată pentru a fi folosită, nu pentru a fi interzisă”, a continuat acesta.

Vreau ca fiecarăi fete să îi fie dăruit un telefon mobil pentru a putea să îşi sune membrii familie atunci când sunt probleme”, a adăugat un alt activist.

      Articole recomandate