Deţinutul care nu poate fi executat pentru că e obez

Avocaţii unui deţinut de 218 kilograme din Ohio, SUA, spun că bărbatul este prea gras pentru a fi executat.

„Într-adevar, având în vedere greutatea sa, există riscul ca încercarea de a-l executa să rezulte într-un proces de tortură, care să îl afecteze grav fizic şi psihic”, este notat în dosarul lui Ronald Post, în vârstă de 53 de ani, care a fost acuzat că a împuşcat mortal o funcţionară, pe nume Helen Vantz, în urmă cu 29 de ani.

Post ar fi trebuit executat prin injecţie letală, pe 16 ianuarie 2013, însă medicii ar putea întâmpina probleme în a găsi venele deţinutului obez. În plus, el ar putea distruge echipamentul folosit în timpul procedurii.

În Ohio, 29.6 % dintre rezidenţi sunt supraponderali, statul fiind, alături de Kansas, pe locul al 13-lea din SUA în ceea ce priveşte rata obezităţii.

Potrivit Associated Press, Post nu ar fi primul deţinut care încearcă să scape de execuţie folosindu-se de greutatea corporală.

În 1994, un judecator din Washington a decis că Mitchell Rupe, un deţinut de 181 de kilograme, era prea gras pentru a fi spânzurat, prin urmare a fost condamnat la închisoare pe viaţă. În cele din urmă, Rope a murit în penitenciar, în 2006.

      Articole recomandate