Despre religia cu măsură și limite acceptabile.

O biserică nouă urmează să se construiască în ”inima” unui parc, iar cel din urmă va dispărea. Eu am scris multe articole pe blog în apărarea credinței ortodoxe dar de această dată s-au luat niște decizii care pătează iarăși imaginea bisericii ortodoxe și încrederea în acesta. Scriam într-o postare că biserica nu are cont pe Twitter. Acesta nu se va adapta așa ușor noilor tendințe și nici nu se poate modifica pentru a le intra în voie noilor generații. Toate astea pentru că biserica are valori care nu se schimbă și nu se vor schimba, lucru normal.

Mitropolia Moldovei are o groază de probleme: preoți care nu-și merită rolul, încredere care descrește, mass-media care caută tot mai des lacune în activitate, creșterea nr. de secte în Moldova, adoptarea unor legi democratice care contravin valorilor creștine și probabil cel mai ”grav”: generații care nu mai învață de la părinți.

Indiferent cât de creștini suntem există o limită. În primul rând există legi care nu pot fi încălcate în al doilea rând există cap pe umeri. Mitropolia Moldovei are o logică tare simplă: cât mai multe biserici aproape de casă, tot mai mulți creștini în Moldova. Greșit de tot. Biserica nu e magazin de lapte. Un creștin adevărat găsește o biserică oriunde, iar drumul spre ea, indiferent de lungime, este o plăcere. Deci faptul că ai o biserică tot mai aproape de casa ta NU VA CREȘTE ÎNCREDEREA populației în religie. Lucru acesta se face prin acțiuni care reconfirmă importanta și existența valorilor creștine.

Eu cred că Biserica trebuie să înceapă a reconstrui orfelinate, a dona cărți, a susține persoane nevoiașe și dacă toate astea se vor întâmpla, eu voi dona bani bisericii, fără nici un regret și cu sufletul împăcat. Doamne ajută.

      Articole recomandate