Dependenţa de Facebook, mai puternică decât dependenţa de ţigări sau de sex

Un studiu realizat în Germania de un cercetător de la Universitatea din Chicago a scos la iveală că una dintre cele mai puternice dependenţe care pot pune stăpânire pe un om este cea legată de reţelele de socializare, scrie maxisciences.com.

Potrivit lui Wilhelm Hofmann, autorul studiului, dependenţa de reţelele de socializare ar fi mai puternică decât cea ţigări sau de sex.

Subiecţii studiului au vârste cuprinse între 15 şi 85 de ani şi au fost întrebaţi de ce au mai mare nevoie dintre a naviga pe Internet sau pe reţelele de socializare, a fuma sau a face sex. Rezultatele au arătat că nevoia de a acccesa reţelele de socializare le depăşeşte pe celelalte, iar explicaţia acestui fenomen este, potrivit cercetătorilor, destul de logică.

“Este mult mai greu să rezişti dorinţei de a utiliza aceste mijloace de comunicare, din cauză că sunt extrem de accesibile, pe de-o parte, iar pe de altă parte, dependenţa este explicată de faptul că activitatea în sine nu cere eforturi mari”, se arată în studiul citat.

Reţelele de socializare au schimbat stilul de viaţă al oamenilor şi au pătruns în numeroase zone ale vieţii reale, cum ar fi în procesele de divorţ.

Conform aceluiaşi studiu, şi munca ocupă o poziţie fruntaşă în ierarhia dependenţelor.

      Articole recomandate