De ziua Profesorului, ce mesaje transmit moldovenii dascălilor. Care este mesajul tău?

profesor

Astăzi în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua Profesorului. O ocazie în plus să îţi aduci aminte de orele cînd şedeai în bancă, iar dascălii îţi ofereau ce aveau mai bun pentru ca să ai un fundament bun în viaţă.

Şi cu siguranţă tineri, dar şi cei trecuţi de virsta a 2-a, au ce să le transmită profesorilor dragi. Am întrebat şi noi pe moldoveni despre impresiile și emoțiile care le simt față de dascălii lor.

  1. Andrei. 40 de ani. ’’Profesorii care m-au învățat vor rămîne mereu în inima mea. Și cu siguranță și-au pus amprenta în carieră. Vreau să le mulțumesc, vreau să mă închin în fața lor și să le doresc elevi cuminți’’.
  2. Ana. 28 de ani. ’’Știți, cînd învățam la liceu, și apoi la Universitate, mereu am avut uimirea față de profesori, în felul cum ei reușesc să fie verticali în toate. Am avut parte de profesori buni. Le urez o bătrînețe ușoară și cu multă recunoștință din partea celor care i-au învățat’’.
  3. Gheorghe. 35 de ani. ’’Mama mea este profesor. Știu cum e să o vezi ocupată pînă seara, apoi noaptea să verifici lucrările. Deci am un respect aparte pentru toți profesorii. De fapt, consider că nu doar astăzi ei trebuie să fie în centrul atenției. Ci mereu’’.
  4. Ștefan. 30de ani. ’’Eeeeh, cîte ștrengării nu am făcut eu la școală. Și cît chin le-am adus pe capul profesorilor. Dar așa și dragostea e mai deosebită față de ei. Cîte prostii nu am făcut, eu mereu îmi voi iubi profesorii. Ei m-au făcut om în viață’’.
  5. Marcela. 24 de ani. ’’Acuma fac masterul. Anul 2. Îmi aduc cu drag aminte de anii de școală. Și atunci, dar și acum profesorii îmi sunt dragi. Deci le doresc inimi calde, gînduri senine și copii cuminți’’.

Dar tu ce mesaj ai vrea să transmiţi profesorilor tăi dragi?

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate