Cutremur în Vrancea, resimțit și la Chișinău

cutremur-2013-moldova

Un cutremur de magnitudine 5,0 grade pe scara Richter s-a produs în regiunea Vrancea în seara zilei de sâmbătă, 29 martie.

Cutremurul a avut loc la ora locală 21h 18min 05 sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut epicentrul în Munții Vrancei, zona GURA TEGHII-PIETRELE INSIRATE (45,61 grade latitudine Nordică, 26,48 grade longitudine Estică).

Potrivit cutremur.net, seismul s-a produs la adâncimea de 134 km și a avut magnitudinea de 5,0 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului în zona epicentrală a fost de 5 grade pe scara Mercalli. Seismul a fost resimțit în mai multe localități din România, dar și în R. Moldova. La Chișinău seismul a avut o magnitudine de 4 grade pe scara Richter.

Cutremurul din această seară a fost al doilea seism de magnitudine peste 4,0 produs în Vrancea astăzi și cel mai puternic din acest an. De la începutul anului în regiunea Vrancea s-au produs 7 cutremure cu magnitudini de peste 4,0 grade pe scara Richter.

      Articole recomandate