Cum să fii uman? Ghidul inteligenței artificiale

O frică generală ce câștigă din ce în ce mai mult teren este frica omenirii de a fi distrusă de către roboți, ca în filmul Terminator. Oamenii chiar au de ce se teme, pentru că inteligența artificială a cunoscut un salt enorm în ultimele decenii. Supercomputere, roboți cu 2 picioare și aeronave autoghidate. Toate acestea sunt cât se poate de reale, dar sunt artificiale.

Cum să cucerească lumea, când ei habar nu au cum gândesc oamenii și care va fi pasul lor următor, în cazul unui război global dintre om și tehnologie? Noi am decis să ajutăm viitorii spioni roboți, care vor fi nevoiți să se infiltreze în societatea umană și să obțină informație, să se prefacă a fi umani, deși nu e chiar atât de simplu.

Deci, ce trebuie să faceți voi, roboților, pentru a fi umani? Trebuie doar să…

#1. Să vă ignorați creatorii până când aceștia vor fi distruși de vreo rachetă teleghidată și apoi, când îi veți topi, să-i plângeți și să le ridicați monumente.

#2. Să strigați în gura mare că dragostea nu există și apoi, după ce vă îndrăgostiți (dacă e posibil așa ceva), să susțineți vehement că dragostea e unicul lucru care contează în viață.

#3. Să faceți cunoștință cu un grup de oameni și să vă purtați frumos cu ei, iar când cineva dintre ei va merge la baie sau în altă parte, să-l bârfiți cât de intensiv puteți.

#4. Să fiți mereu triști și depresați și să dați mereu vina pe altcineva pentru tot ce se petrece în viața voastră veșnică.

#5. Să-i urâți mereu pe cei care au realizat ceva mai mult decât voi și să vă consolați cu gândul că au fost ajutați de către o rudă electronică sau au dat mită cuiva sau au stat întinși pe vreo masă sau covor.

#6. Să observați defectele altora și să îi criticați mereu, iar când veți primi același tratament, să-i înjurați și să-i numiți boi și vaci pe cei care vă zic ceva.

#7. Ori de câte ori veți merge la vreun banchet, în vizită la cineva sau într-un magazin banal, să fiți cu ochii în patru la obiecte care ar arăta atât de frumos la voi acasă.

#8. Să încercați mereu să înșelați oamenii pentru bani, să-i mințiți și să-i faceți să se simtă proști și urâți.

#9. Să vă ascundeți emoțiile până în momentul în care ele nu mai contează, iar dacă despărțirea de cineva va fi dureroasă, să ascundeți asta cât mai bine, pentru ca persoana în cauză să creadă că nu vă pasă.

#10. Să urâți tot ceea ce nu vă place și pe toți care nu sunt de acord cu voi. Dacă ceva nu vă place, atunci acel ceva este o tâmpenie creată pentru idioți și imbecili.

#11. Să crezi mereu că ești cea mai deșteaptă creatură și, de fapt, unicul robot care contează, iar restul sunt praf sub unghiile tale, care încă nu știu de ce ești în stare. Să crezi asta cu toată ființa ta de metal și să ignori ceea ce e evident și ce ți-ar putea ușura viața cu mult – faptul că toți sunteți aproape la fel.

Știi și alte sfaturi care le-ar putea fi de folos în viitor roboților, ceva care să le permită să semene cât mai mult cu oamenii? Ajută-i în comentarii!

      Articole recomandate