Cum să devii o persoană rezistentă, când nu mai ai puteri

viata

Așa s-a întâmplat că astăzi stau în patul meu de spital, în așteptare să mi se taie ambii sâni. Ciudat, dar mă simt norocoasă. Până acum, nu am avut nicio problemă de sănătate. Sunt o femeie de 69 de ani… De-a lungul ultimelor ore, am văzut zeci de pacienți diagnosticați cu cancer în scaune cu rotile. Nici unul dintre acești pacienți nu ar avea nici 17 ani.

Acesta este un fragment din jurnalul bunicii mele, din data de 9/16/1977.I-am făcut o fotocopie și l-am pus în portofel, acum zece ani. Și acum, îl păstrez acolo. El continuă să-mi reamintească că mereu există ceva pentru care trebuie să fiu recunoscător. Nu contează cât de bine, sau rău o duc, mereu trebuie să mă trezesc în fiecare dimineață și să fiu recunoscător pentru viața mea. Cineva, undeva se luptă cu disperare pentru a lui, scrie applicable.ro.

Într-adevăr, fericirea nu este lipsa de probleme. Mai degrabă, aceasta este capacitatea de a face față acestora. Întotdeauna, uită-te la ceea ce ai, nu la ceea ce ai pierdut.

Iată câteva memento-uri pentru a vă motiva, în momentele în care aveți nevoie de aceasta cel mai mult:

1. Durerea te maturizează

Uneori, viața închide toate ușile, pentru că e timpul să mergem mai departe. Iar acesta este un lucru bun, pentru că noi de multe ori nu ne vom schimba, doar dacă circumstanțele nu ne obliga s-o facem. Când vremurile sunt grele, amintiți-va că nici o durere nu vine fără un scop. Treci peste ceea ce te-a rănit, dar nu uita ceea ce te-a învățat. Faptul că lupți deja înseamnă că nu ai pierdut. Fiecare mare succes necesită un anumit tip de luptă pentru a ajunge la el. Lucrurile bune au nevoie de timp. Fiind răbdător, rămâi același om pozitiv. Totul va fi bine, poate nu acum, dar în final…

Reține, există două tipuri de durere: durere care doar te chinuie și durere care te schimbă. Trăind, nu trebuie să luptăm cu ea, permite-i să te maturizeze.

2. Totul este trecător

Atunci când plouă, ești sigur că într-un final va înceta. Atunci când te rănești, știi bine că se va vindeca. După întuneric există întotdeauna lumină – amintiți-vă de fiecare dimineață, chiar dacă, de multe ori, uiți asta și crezi că noaptea aceasta este pentru totdeauna. Nu va fi așa. Nimic nu durează o veșnicie.

Deci, dacă acum lucrurile îți merg bine, bucură-te de asta. Nu va fi pentru totdeauna. Dacă lucrurile îți merg prost, nu-ți face mari griji, pentru că nu va dura o veșnicie. Doar pentru că viața nu îți este ușoară în acest moment, nu înseamnă că nu poți râde. Doar pentru că ceva te deranjează, nu înseamnă că nu poți zâmbi. Fiecare moment îți oferă un nou început și final. Fiecare secundă, este o a doua șansă oferită. Tot ce trebuie să faci, este să o folosești și să iei ce-i mai bun din ea.

3. Îngrijorările și bocetele nu schimbă nimic

Cei care se plâng cel mai mult, obțin cel mai puțin. Întotdeauna e mai bine să tinzi să obții ceva mare și să eșuezi, decât să nu faci nimic și să-ți atingi scopul. Lucrurile nu au luat sfârșit atunci când ai pierdut, ci atunci când nu faci nimic și te plângi despre aceasta. Dacă crezi în ceea ce faci, mai încearcă. Nu lăsa umbrele să-ți întunece și viitorul tău. Nu vei avea un viitor frumos, dacă azi te-ai plâns pe eșecul de ieri. În schimb, poți învăța pentru viitor din asta. Iar ceea ce ai învățat, ar trebui să-ți îmbunătățească modul cum gândești. Fă o schimbare și nu mai privi înapoi.

Indiferent ce urmează să se întâmple, amintește-ți că adevărata fericire începe acolo unde nu te mai plângi despre problemele tale și începi să fii recunoscător pentru toate problemele pe care nu le ai.

4. Cicatricile sunt simbolul lecțiilor învățate

Să nu-ți fie niciodată rușine de cicatricile care ți le-a lăsat viața. O cicatrice înseamnă că ai trecut peste o durere, iar rana s-a prins deja. Asta înseamnă că ai învățat o lecție, te-ai maturizat și ai mers mai departe. Ele nu trebuie să te țină ostatic. Nu le permite să-ți transforme viața în frică. Nu poți face ca cicatricile să dispară din viața ta, dar poți schimba viziunea ta asupra lor. Poți să-ți privești cicatricele ca pe un semn al puterii și nu de durere.

Rumi a spus că “rana este locul prin care intră lumina”. Nimic nu poate fi mai aproape de adevăr. Din suferință au apărut cele mai puternice suflete; cele mai puternice personaje din lumea mare sunt arse de cicatrice. Cicatricile trebuie să fie un semn de “DA! Am făcut-o! Am supraviețuit și am cicatricile mele pentru a dovedi aceasta! Acum am devenit și mai puternic!”

5. Fiecare luptă mică, este un pas mare înainte

În viață, răbdarea nu este sinonim cu așteptarea. Este capacitatea de a menține o atitudine bună atâta timp cât lucrezi din greu la visele tale. Deci, dacă ai de gând să încerci ceva, mergi până la capăt. În caz contrar, startul nu va mai avea niciun rost. Acest lucru poate însemna pierderea stabilității și confortului pentru o perioadă. Aceasta ar putea însemna să nu mănânci ceea ce te-ai obișnuit, ori să nu dormi suficient, schimbarea zonei de confort, pierderea relațiilor și a tot ce îți este mai scump, să pari ridicol în fața colegilor, o perioadă îndelungată în singurătate. Deși, singurătatea, deseori, este darul care face lucrurile mai posibile. Toate acestea reprezintă un test de determinare : cât de mult vrei ceva cu adevărat.

Iar dacă vrei, o vei face, în ciuda eșecului și respingerii. Cu fiecare pas te vei simți mai bine. Îți vei da seama că lupta nu îți stă în cale, ci este calea. Iar asta valorează cel mai mult. Deci, dacă ai de gând să încerci, mergi până la capăt. Nu există niciun sentiment mai bun în lume… nu există niciun sentiment mai bun decât cel de a simți că trăiești.

6. Negativismul altor oameni nu este problema ta

Rămâi pozitiv, atunci cânt ești înconjurat de negativismul altora. Zâmbește, atunci când alții încearcă să te tragă în jos. Este o modalitate ușoară și eficientă de a menține entuziasmul și concentrarea. Când alte persoane te tratează prost, nu uita să rămâi tu. Nu lăsa niciodată, nici într-un caz ca amărăciunea altcuiva să-ți schimbe personalitatea. Rareori, oamenii fac anumite lucruri din cauza ta. Ei fac lucrurile din cauza lor.

În nici un caz, nu-ți schimba personalitatea doar pentru a-i impresiona pe cei care spun că nu ești suficient de bun. Schimbă-te doar pentru a te face o persoană mai bună, pentru un viitor mai luminos. Oamenii tot timpul o să te bârfească, indiferent ce și cum faci. Deci, ai grijă de tine înainte de a avea grijă de ce cred alții despre tine. Nimic nu aduce o mai mare plăcere, decât atunci când faci lucrurile care alții spuneau că îți sunt imposibile.

Glumele la o parte, ai o singură viață. Fii fericit și rămâi alături de cei care te fac să zâmbești.

7. Ceea ce-i menit să fie, în cele din urmă va fi

Adevărata putere vine atunci când în loc să țipi și să plângi, preferi să zâmbești și să te bucuri că trăiești. Există binecuvântări în fiecare luptă care o duci, tot ce trebuie să faci este să-ți deschizi inima și mintea pentru a le vedea. Nu poți forța lucrurile să se întâmple. Dar poți încerca. La un moment dat, poți fi nevoit să renunți și să permiți lucrurilor menite să se întâmple.

Iubește-ți viața, ai încredere în intuiție, pierde pentru ați găsi fericirea, acumulează amintiri și învață din experiență. Este doar o călătorie în timp. Trebuie să încetezi să-ți faci griji, să-ți pui întrebări și să pui la îndoială orice pas. Râde de confuzii, trăiește momentul și bucură-te cu adevărat de viața ta așa cum se desfășoară. Poate nu vei ajunge neapărat acolo unde îți dorești, în schimb, vei fi acolo unde trebuie.

8. Cel mai bun lucru care-l poți face, este să mergi înainte

Nu-ți fie frică să o iai de la început. Nu-ți fie frică să încerci din nou, să iubești din nou, să visezi din nou. Cele mai bune lecții de viață sunt de multe ori învățate din cele mai grele timpuri și din cele mai mari greșeli. Nu uita că toate acestea te fac mai puternic. Vor fi momente când vei crede că tot răul care ți se întâmplă este pe nedreptate. S-ar putea să te simți blocat pentru totdeauna. Dar, orice s-ar întâmpla, nu uita că doar înainte este calea corectă. Nu ai timp să te oprești. Uneori, trebuie să treci prin cel mai rău, pentru a ajunge la cel mai bun.

Da, viața este grea uneori, dar gândește-te că sunt oameni cu o soartă mai dură. Găsește puteri pentru a râde. Ai curajul să te simți diferit, dar frumos. Găsește în adâncul inimii ceva ce ar putea să-i facă pe ceilalți să zâmbească. Nu te stresa din cauza lucrurilor pe care nu le poți schimba. Pur și simplu, trăiește. Iubește. Fii sincer. Când cazi, nu uita să te ridici. Tu poți. Doar așa te vei maturiza.

 

      Articole recomandate