Cum este văzută Moldova de străini. Cea mai săracă țară din Europa, fără drumuri și cu oameni care beau mult (Galerie Foto)

Site-ul EnglishRussia.com a publicat o galerie foto cu titlul „Cum e să locuiești în Moldova„. Pe linga toate fotografiile efectuate în câteva sate indepartate, autorii au incercat sa descrie Republica Moldova. Chiar dacă absolut toate fotografiile sunt din mediul rural, sursa mentioneaza ca acestea sunt fotografii din intreaga tara, din satele si orasele ei.

Descrierea Moldovei incepe cu: „Moldova is the poorest country in Europe” , ceea ce inseamna ca Moldova este cea mai săracă țară din Europa. Urmează drumurile, care sunt clasificate de autori in doua categorii: Noroi umed si noroi uscat. Chiar dacă și in aceste fotografii apar câteva drumuri bine asfaltate, autorii au decis ca ele sunt o exceptie.

Bătrânii au o pensie de circa 38 euro, echivalent cu 600 lei. Despre moldoveni se spune ca ei incă folosesc caii pentru transport in orice sat si ca nu oricine își poate permite o mașină.

Autorii nu au uitat să menționeze si despre consumul mare de vin al moldovenilor, cauza fiind lipsa locurilor de munca si faptul ca moldovenii prepara vinul acasă. Mai in gluma, mai in serios, sursa spune ca moldovenii iti ofera vin chiar daca ceri apa. In schimb suntem o natiune foarte ospitaliera si credincioasa.

Rusie este cel mai mare prieten al Moldovei, iar fiecare a 2 familie are un membru plecat in Rusia la munca. Se pare ca autorii au decis sa include si putin Scince-Fiction in descrierea „exacta” pe care au efectuat-o, probabil pentru a da la public.

In final, se spune ca Moldova demonstreaza ca poate fi si frumoasa pe linga faptul ca este saracă.

Deci, in ochii unor străini, moldovenii:

1) Sunt cei mai saraci din Europa;

2) Nu au drumuri si folosesc caii pentru transport.

3) Beau foarte mult vin;

4) Sunt buni prieteni cu Rusia;

5) Fiecare a 2 familie are pe cineva plecat in Rusia la munca.

6) Sunt ospitalieri si creștini.

Nu stim cu ce ocazie a fost facut acest reportaj foto si aceasta descriere, insa este pe departe adevarat de realitate. Fotografiile alese cu grija din cele mai uitate locuri ale Moldovei dau impresia unui stat care nu a evoluat de cateva sute de ani.

Poate si suntem mai saraci ca majoritatea europenilor, mai servim si vin, iar unii concetățeni mai pleaca in Rusia pentru a face un ban, DAR!.. Moldova este o tara frumoasa, cu o capitala situata in top. Pe linga putinii cai folositi la sate, avem o groaza de masini luxoase care merg pe miile de kilometri asfaltati din Moldova. …și da, noi, moldovenii am citit acest articol cu o viteza la internet mai mare ca in peste 90% din statele lumii!

      Articole recomandate