În criză, dar în priză: Fashioniştii pasionaţi de shopping-ul second hand de lux

Deşi e greu de imaginat că perioadele de criză economică ar fi în măsură să genereze şi ceva pozitiv, iată că odată cu schimbările apărute în peisajul activităţilor comerciale odată cu sărăcia, se văd şi surprize.

Cel puţin în parte, dacă e să socotim după specificul noilor magazine, care comercializează articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte de lux, dar la mâna a doua, relatează  Digi 24.ro.

La vremuri noi, mode noi

F1Este o modă care pare să se fi inspirat din peisajul pieţei asiatice de profil, unde shopping-ul second hand al ţinutelor pretenţioase este cât se poate de înfloritor.

Chinezii aduc aşadar cu ei, o componentă comercială care lipsea cu desăvârşire de pe meleagurile noastre şi ale multor ţări europene, dar din pricina crizei care s-a abătut în ultimii ani asupra economiei mondiale, ideea pare să fi fost îmbrăţişată rapid şi cu entuziasm de întreprinzători.

Aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie

Mulţi oameni se orientează către îmbrăcămintea ce poartă însemnele unor branduri celebre, pe de o parte pentru că nu scrie nicăieri că a fost achiziţionată la mâna a doua şi pe de altă parte, pentru că (cel puţin în teorie), ar trebui să fie superioară din punct de vedere calitativ şi să ofere oricui un look ceva mai interesant.

Ideea de a te îmbrăca bine cu bani puţini, nu e deloc rea, dacă articolele comercializate respectă o serie de condiţii igienice şi calitative absolut necesare pentru a fi utilizate în siguranţă de cumpărătorul amator de second hand, aşadar Occidentului nici nu-i trece prin cap să dea cu piciorul unei astfel de oportunităţi de afaceri, care se demonstrează mai profitabilă decât s-ar crede la prima vedere.

Câţi bani se cheltuiesc în astfel de magazine

F3

Chilipirurile” variază foarte mult, atât ca preţ, cât şi ca diversitate a articolelor vestimentare, dar pasionaţii de shopping de lux la mâna a doua, sunt dispuşi să scoată din puşculiţe sume considerabile pentru a-şi completa garderoba cu ceva piese „de firmă”.

Nici accesoriile nu lipsesc din peisaj, ba dimpotrivă: poşetele, genţile de călătorie, centurile, pălăriile, eşarfele şi multe alte asemenea elemente ce dau un plus de eleganţă ţinutelor, sunt la mare căutare – unele din aceste articole pot fi utilizate o viaţă întreagă fără să se deterioreze, ba chiar aspectul lor uşor uzat din pricina trecerii timpului, le fac şi mai şic în ochii fashioniştilor.

Cerere există, fără îndoaială, având în vedere că în astfel de puncte de vânzare a articolelor vestimentare second hand de lux, se prezintă cumpărători care cheltuiesc în medie 750 de euro, precizează sursa.

      Articole recomandate