Chişinău: un Muzeu Naţional de Artă mai frumos şi mai primitor

Muzeul Naţional de Artă din capitală, va deveni curând mai frumos şi mai primitor, redeschizandu-şi porţile graţie unei donaţii de un milion de euro, oferită de Guvernul român de la Bucureşti.

Într-o vizită oficială efectuată la Chişinău, Victor Ponta, premierul României, a anunţat susţinerea financiară a lucrărilor pentru înfrumuseţarea acestui lăcaş de cultură şi artă – obiectiv de importanţă majoră în peisajul arhitectural local, relatează Realitatea.md.

F1„Orice leu cheltuit pentru cultură, românesc sau moldovenesc, este un leu bine investit. Sper ca acest suport să contribuie la redeschiderea acestui muzeul, astfel încât operele de artă să fie expuse din nou publicului larg”, a declarat premierul român.

Omologul său moldovean, Iurie Leancă, a mulţumit Guvernului român pentru donaţie, subliniind la rândul său:

„Cultura a fost întotdeauna afectată pe perioada tranziţiei. Pe acest motiv, sprijinul oferit în finisarea lucrărilor acestei „bijuterii” din inima Chişinăului, este foarte important pentru noi. Sunt convins că acest muzeu va deveni o instituţie unde vor veni copiii, tinerii, oaspeţii noştri, pentru a vedea tot ce este mai frumos”.

În fapt, proiectul de restructurare a Muzeului Naţional de Artă din Chişinău a fost demarat încă din anul 2003, dar lucrările şi-au încetinit ritmul considerabil în ultimii ani, din pricina lipsei de fonduri, astfel încât, donaţia anunţată de reprezentantul Guvernului român este cât se poate de binevenită, permiţând finalizarea operaţiunilor de restaurare, precizează sursa.

      Articole recomandate