Cricova – Oraşul vinicol subteran

Cricova este o perlă a vinificației moldovenești, cu o Colecție Națională de vinuri, și săli de degustare. Renumitele galerii «Cricova» au o lungime de peste 60 km.

În renumitele galerii de var (cu o lungime de peste 60 km), sub tutela sigură a vinificatorilor se păstrează și se maturizează excelentele vinuri moldovenești.

Subteranele  din var natural asigură o temperatură constantă – 12-14 grade și umiditatea de 97-98% – condiții optimale pentru maturarea vinurilor de marcă de calitate superioară.

Anume aceste vinuri din Cricova sunt nemaipomenite – elegante și foarte gustoase. Astăzi Cricova este un oraș subteran.

Te convingi de acest fapt parcurgînd pe străzile și bulevardele cu denumiri de vin – Cabernet, Pinot, Feteasca, Aligote… În liniștea subterană de la Cricova peste 30 mln. litri de vin acumulează calitățile sale de preț și originalitate.

În prezent, Combinatul din Cricova se asociază cu numărul impunător de vinuri roșii și albe de masă de calitate superioară, cu 15 mărci de șampanie și vinuri spumante.

Vinoteca din Cricova deține peste un milion de sticle de vinuri diverse.

Tot aici se păstrează unicale vinuri  franceze, italiene, spaniole, precum și mostre din alte țări. Cele mai vechi sunt datate din  anul 1902. Combinatul din Cricova este unicul din republică care produce șampanie prin metoda clasică franceză de fermentare cu maturitate de pînă la trei ani.


Toate vinurile din Cricova pot fi savurate în sălile de degustare care reprezintă adevărate opere arhitecturale.


Vinificatorii din Cricova au cucerit peste 60 medalii de aur și argint la prestigioasele expoziții și concursuri internaționale. Din anul 1966 combinatul este membru al Clubului Liderilor Comerțului din Europa, care l-a apreciat la justa valoare, decernîndu-i premiul în domeniul de activitate și Steaua de Aur a Calității.

Este o apreciere bine meritată a producției cu marca Cricova.

      Articole recomandate