Concert uimitor la înălțime. Orchestra franceză ” Trance Express ” și metoda lor inedită de a concerta

Concert la înălțime. Nu este vorba despre o metaforă, ci de un adevărat concert sub cerul liber la o înălțime de circa 15 metri. O orchestră din Franța reușește să uimească întreaga lumea cu neobișnuita lor muzică, deja de 30 de ani.

Trance Express este o companie de teatru de stradă franceză fondată în 1982 de către Gilles Rhode, sculptor, şi Burdin Brigitte, coregraf. Compania  este specializată în proiecte destinate vederilor aerine . Emisiunile sale includ discipline diferite (muzică, teatru, circ, dans, arte vizuale, pirotehnie ). 

Compania Trance Express au concertat, inclusiv  la deschiderea  Jocurilor Olimpice de la Albertville, în 1992, în Beaubourg  și la deschidere a Festivalului Sydney.

Concertele teatrului ambulant ”Trans-Express ” sunt ținute noaptea, sub cerul liber. Scena văzută de jos în sus este uimitoare. Întreaga construcție, care cântărește 1,5 tone, se desface pe cer ca un boboc de floare, iar muzica  răsună ca venită din cer.

Didier Kape este cel care deja de 17 de ani scrie muzica pentru orchestra  cerească. Tot el face  ca uimitoarea construcție să se ridice în aer.

Concertul durează 45 de minute.Orchestra „Trans Express” ține concerte la înălțime deja de trei decenii. Ei și-au prezentat arta în aproape toate țările lumii.

      Articole recomandate