7 Aprilie a fost declarată Ziua Libertăţii „în semn de recunoştinţă faţă de tinerii care au protestat …”

”7 aprilie vom declara Ziua Libertăţii în semn de recunoştinţă faţă de tinerii care au protestat paşnic şi în memoria persoanelor care au avut de suferit pentru convingerile sale”

În fiecare an, pe 7 aprilie, Republica Moldova va marca Ziua LibertățiiCu votul majoritar, Parlamentul a aprobat astăzi, 5 aprilie, un proiect de lege în acest sens. Iniţiativa a venit din partea deputatului PL, Corina Fusu. Mii de persoane au protestat pe 6-7 aprilie la Chişinău pentru a cere anularea rezultatelor scrutinului parlamentar, în urma căruia PCRM a obținut 49,96% din voturi. Protestul a început în seara zilei de 6 aprilie, un grup de tineri au declarat doliu național. A doua zi protestele care au început pașnic au culminat în violențe, fiind incendiate clădirile Parlamentului și Președinției.

„În numele miilor de tineri care au manifestat pașnic și și-au exprimat liber voința, propun ca această zi să fie declarată „Ziua Libertății”. Sunt de acord că adevărul trebuie aflat, dar faptul că acțiunile au degenerat în acte de violență este regretabil. Însă, acum avem un Parlament democratic datorită acestor tineri. Eu insist asupra zilei de 7 aprilie pentru că a fost ziua culminantă a protestelor, însă se acceptă mențiunea dvs”, a declarat deputatul PL Corina Fusu, care este autorul inițiativei.

      Articole recomandate