Ciocolatele, gumele de mestecat şi produsele fast-food, interzise în şcoli

Produsele alimentare cu un conţinut mare de zahăr, grăsimi şi sare vor fi interzise în şcoli de pe data de 20 septembrie, când intră în vigoare o nouă lege. Lista produselor interzise a fost elaborată de către Ministerul Sănătăţii, Centrul Naţional de Sănătate Publică şi specialişti din domeniu de la alte instituţii publice, transmite Info-Prim Neo. 
Legea interzice prepararea, comercializarea şi distribuirea produselor alimentare nerecomandate preşcolarilor şi elevilor în instituţiile de învăţământ preşcolar şi preuniversitar, precum şi pe o rază de până la 100 de metri de la acestea, care se va determina de la intrarea în punctul comercial şi până la cel mai apropiat colţ al instituţiei de învăţământ.

Astfel, lângă şcoli şi în interiorul acestora nu se vor vinde caramele, brânzică glazurată sau cartofi prăjiţi în ulei. Interdicţia de comercializare se răsfrânge şi asupra arahidelor prăjite în ulei, sărate, şi a cafelei. Lista completă a produselor interzise poate fi accesată pe pagina oficială a Ministerului Sănătăţii.

Persoanele fizice care vor comercializa astfel de produse vor fi sancţionate cu amendă de la 200 la 400 de lei, iar persoanele juridice – de la 2000 la 3000 de lei, cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

      Articole recomandate