Cetățenii din Uruguay au liber la marijuana

2

Camera inferioară a Parlamentului din Montevideo a votat în favoarea legalizării marijuanei, relatează agenţia de ştiri AFP.

În timpul procesului de vot, care s-a întins pe parcursul a 13 ore, 50 de deputaţi din totalul de 96 prezenţi s-au declarat în favoarea proiectului.

În următoarele zile, Legea cu privire la legalizarea marijuanei va fi trimisă la Senatul din Uruguay . După adoptarea actului legislativ, orice amator de canabis va putea produce, vinde sau cumpăra 40 de grame de marijuana lunar.

Reglementarea nu este menită să promoveze consumul. Consumul există deja”, a declarat parlamentarul Sebastian Sabini, cel care a susţinut cu frenezie acest demers şi cel care a deschis dezbaterile din Camera Deputaţilor.

De menţionat că această iniţiativă va fi aplicabilă doar propriilor cetăţeni, turiştii fiind obligaţi să respecte cadrul legal internaţional.

Politicienii sunt de părere că legalizarea marijuanei ar descuraja semnificativ activităţile crimei organizate. În prezent, consumul de marijuana nu se pedepseşte în Uruguay, fiind interzisă doar producţia şi comercializarea de canabis.

      Articole recomandate