25 de lucruri interesante pe care nu le știai despre femei

femei

Femeile probabil sunt cele mai frumoase, plăcute și necesare ființe de pe Pămînt. Ele întotdeauna au reprezentat cea mai bună sursă de inspirație,  pentru femei s-au ținut cele  mai motivaționale discursuri și tot femeia a stat la începutul marilor schimbări în lume.

Pătrunde în fascinantul univers feminin și descoperă 25 de lucruri interesante pe care nu le știați despre femei recomandate de colegii de la garbo.ro:

1. O femeie mănîncă în medie 2-3 kilograme de ruj de-a lungul vieții sale.

2. Marie Curie este singura femeie care a cîștigat vreodată 2 premii Nobel, unul în fizica și unul în chimie, pentru studiul radioactivității. Jane Addams este prima femeie din lume care a cîștigat Premiul Nobel pentru Pace.

3. Cercetarile arată că în medie o femeie petrece 120 de ore pe an uitîndu-se în oglindă, ceea ce înseamnă aproximativ 5 zile pe an.

4. Dacă strigi la o femeie, aceasta va avea tendința de a-ți raspunde întorcandu-și capul. Bărbatul, în schimb, își va întoarce tot corpul.

5. Primul programator din lume a fost femeie. Numele ei este Ada Lovelace.

6. Chiar dacă o femeie are aceeași greutate ca a unui barbat, se știe ca alcoolul are un impact mai mare asupra corpului acesteia. Oamenii de știință asociază acest fapt premisei ca în trupul femeii se află mai puțină apă, ceea ce determina ca alcoolul să fie absorbit mai repede decît în cazul bărbaților.

7. Mariei Stuart (cunoscuta în istorie și drept Mary, regina scoțienilor) îi este atribuit primul teren de golf din lume.

8. În medie, o femeie deține mai mult de 25 de perechi de încălțăminte.

9. Dintr-un anumit punct de vedere, cel al proporțiilor, sînii femeii sunt mai mari decît ai tuturor celorlalte mamifere femele.

10. Cu cît o mamă locuiește mai aproape de ecuator, cu atat mai mare este probabilitatea de a da naștere unei fetițe, și nu unui baiețel.


11. Cele mai mari 2 IQ-uri care s-au înregistrat vreodată în cadrul unui test standard au aparținut femeilor.

12. Primul roman al lumii a fost scris în Japonia în jurul anului 1000 de către o femeie, Murasaki Shikibu. Romanul se numește “Povestea lui Genji”.

13. Cînd ești însărcinată, nu doar creezi o noua ființă, ci creezi și jumatate din ADN-ul nepotului tău dacă bebelușul din burtica ta va avea la rîndul său copii.

14. Recordul pentru cele mai multe orgasme feminine într-o singură oră este de 134.

15. Conform unui studiu efectuat în Australia, femeile care prefera culorile intense în îmbrăcăminte sunt mai nesigure.

16. Cuvîntul clitoris vine din grecescul “divin, dumnezeiesc” și este un organ prezent doar la mamiferele femele.

17. Procentul femeilor care regretă că s-au căsătorit la doar o săptămînă după căsătorie este de 22%.

18. O femeie va avea mai multă încredere în cineva care o va îmbrățișa preț de aproximativ 15 secunde.

19. Cleopatra s-a măritat pentru prima oară la vîrsta de 11 ani. A avut 2 frați mai tineri și s-a căsătorit cu amîndoi.

20. Deși puțin probabil că este pusă în aplicare într-o țară în care sharia încă guvernează, conform unei legi vechi din Arabia Saudită, dacă un soț nu-i da cafea soției sale, aceasta poate divorța de el.

21. Psihologii sunt de părere ca femeile care preferă sa citeasca povești de dragoste de tot felul sunt mai active în viața lor sexuală.

22. Cea mai îndelungată sarcină înregistrată vreodată a fost de 17 luni și 11 zile.

23. Femeile își doresc mai mult sex în timpul verii. Conform scriitoarei science Patricia Barnes-Svarney, simțul mirosului devine mai dezvoltat la femei în timpul anotimpului călduros. Pentru multe femei, aromele și parfumurile de levănțică, trandafir, mentă cresc libidoul feminin.

24. Femeile formează peste 50% din populația lumii, însă ocupă mai putin de 20% din locurile parlamentare.

25. Conform cercetărilor, în timp ce un bărbat vorbește în medie 7000 de cuvinte pe zi, o femeie vorbește în medie 20 000 de cuvinte pe zi.

      Articole recomandate