Cele mai scumpe destinaţii de vacanţă. Sute de dolari pentru o noapte de cazare

Judecand dupa tarifele practicate in hotelurile din Moscova, ajungem la concluzia ca rusii n-au renuntat niciodata la trecutul lor aristrocatic. Turismul practicat in capitala Rusiei a fost catalogat drept cel mai scump din lume, potrivit unui studiu realizat de compania de consumtanta Hogg Robinson Group (HRG),scriu colegii de la incont.ro.

Tarifele practicate de hotelierii din Moscova sunt cele mai mari din lume, conform rezultatelor studiului. Iar aceasta tendinta are loc de mai bine de un deceniu, scrie CNN.

Cercetarea Hogg Robinson Group a luat in calcul cele mai populare si mai importante 50 de destinatii turistice de pe glob. Moscova a iesit „invingatoare” la capitolul „orasul cu cele mai scumpe hoteluri”. Turistii platesc, in medie, 407 dolari pentru o noapte de cazare in capitala rusa.

Cat despre vizitatorii care prefera hotelurile de lux, acestia pot achita si 18.000 de dolari pe noapte la Hotelul Ritz-Carlton Suite, din Moscova. Consultantul in turism, Viacheslav Shirokov, spune ca sunt atat de multe cereri de rezervare pentru Ritz, incat managerii nu fac fata, motiv care determina cresterea preturilor hotelurilor din segmentul de mijloc, prea putine insa pentru a acoperi cererea turistilor.

Pe locul doi in topul destinatiilor cu cele mai scumpe hoteluri din lume se numara Lagos (Nigeria), unde vizitatorii platesc, in medie, 341 dolari pe noapte. Lagos sta insa prost la capitolul siguranta, motiv care explica tariful ridicat practicat de unitatile hoteliere. Turistii sunt gata sa plateasca mai mult pentru a se caza la hotelurile de patru si cinci stele, unde li se asigura securitate si confort, in detrimentul celor de mijloc, locuri care nu se pot lauda cu aceasta facilitate.

Pe locul trei se afla Geneva (Elvetia, 340 dolari/noapte), urmata apoi de Zurich (Elvetia, 332 dolari/noapte) si Rio de Jainero (323 dolari/noapte).

Cele mai multe dintre aceste orase sunt centre financiare, destinatii bine cotate pe harta investitiilor globale, acesta fiind si principalul motiv pentru care turismul din aceste zone este atat de scump.

In orasele europene se poate observa insa o scadere a tarifelor practicate de hotelieri, pe fondul incertitudinilor economice si a crizei din zona euro. Un astfel de caz il reprezinta Barcelona, al doilea mare oras al Spaniei si unul dintre cele mai vizitate destinatii din lume, la nivel anual. Hotelierii catalani s-au vazut nevoiti sa reduca preturile la cazare cu aproape 25% in ultimii ani, noteaza CNN.

Per total, 23 din cele 50 de orase luate in calcul in cadrul cercetarii si-au crescut tarifele hoteliere in 2012, fata de 33 cate erau anul trecut.

Topul HRG este realizat an de an de compania de consultanta si cercetare, acesta fiind cel de-al 20-lea an de aparitie. Studiul s-a axat in raport cu numarul de nopti rezervate, cu tarifele practicate in perioada ianuarie – iunie 2012, precum si pe promotiile oferite de turoperatori.

Top 10 orase cu cele mai mari preturi de cazare:

1. Moscova, Russia: 407 dolari

2. Lagos, Nigeria: 341 dolari

3. Geneva, Elvetia: 340 dolari

4. Zurich, Elvetia: 332 dolari

5. Rio de Janeiro, Brazilia: 323 dolari

6. New York City, New York: 320 dolari

7. Sydney, Australia: 312 dolari

8. Hong Kong, China: 306 dolari

9. Paris, Franta: 304 dolari

10. Washington D.C., SUA: 302 dolari

      Articole recomandate