Cele mai accesibile destinaţii pentru turişti în 2013

turism

Rio de Janeiro, Amsterdam, dar şi Istanbul sunt câteva dintre destinaţiile accesibile pentru toate buzunarele, potrivit publicaţiei americane „The Huffington Post“.

Iată care sunt destinaţiile cele mai accesibile în anul 2013, conform cheltuielilor la care te supui să le efectuiezi odată ce ai ajuns în vacanţă :

Rio de Janeiro, Brazilia

Supranumit „Oraşul minunilor“, Rio de Janeiro a fost declarat un bun al patrimoniului UNESCO, în 2012, datorită peisajelor feerice, plajelor şi pădurilor urbane. În plus, statul brazilian investeşte în infrastuctura oraşului, întrucât Rio va găzdui Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016.

RioDeJaneiroBrazil1

Oraşul cu şase milioane de locuitori are unităţi de cazare pentru toate buzunarele. Veţi face cele mai mari economii anul acesta, înainte ca suporterii înfocaţi ai sportului rege şi iubitorii atletismului să viziteze această metropolă. Deşi stârneşte frenezie, agitaţie şi exaltare, Rio de Janeiro propune turiştilor şi oaze de linişte sau sanctuare închinate păcii, precum insula Ilha Grande.

b01_05118020

 

Nashville, Tennessee

Nashville, oraşul american cunoscut pentru aportul adus muzicii, se află pe lista destinaţiilor top pentru 2013. Nashville a înregistrat anul trecut 11 milioane de turişti, iar numărul lor va creşte în acest an, datorită finalizării mai multor construcţii.

Music_City_at_Dusk_Nashville_Tennessee

Între aceste lucrări se numără Music City Center, un centru nou de 1,2 milioane de metri pătraţi, care este programat să se deschidă în luna mai a acestui an, dar şi Muzeul Johnny Cash, a cărei inaugurare se va face în această primăvară.

080 (1)

 

Amsterdam, Olanda

Capitala ţării lalelelor este, anul acesta, o destinaţie de top pentru iubitorii de arte care pot admira expoziţiile unor tablouri semnate de Rembrandt, la muzeul Rijksmuseum. În mai, incursiunea în lumea artei continuă, pentru că operele lui Van Gogh se regăsesc în expoziţiile muzeului omonim.

10. red light noaptea

Potrivit site-ului TripAdvisor, un sejur la un hotel de patru stele din Paris este cu 55% mai scump decât unul din Amsterdam. Cu ajutorul unui permis de acces, turiştii pot beneficia de vizite gratuite la muzee, un bilet de tranzit, dar şi de o croazieră pe canalele vechi de 400 de ani. Totul la un preţ de 83 de dolari.

0-0-Amsterdam_018

 

Sf. Augustin, Florida

Oraşul Sfântul Augustin se află în apropierea cetăţii lui Ponce de Leon edificată în anul 1513 şi considerată prima aşezare europeană pe pământ american. Un sejur la Bed and Breakfast porneşte de la 89 de dolari, în timp ce Casa Monica Hotel, destinaţia de lux a oraşului, oferă cazare la preţuri ce depăşesc 179 de dolari. Un avantaj al oraşului Sfântul Augustin este poziţionarea strategică, întrucât el se situează la numai 167 de kilometri de oraşul Orlando sau de lumea personajelor Disney.

heated-pool-saint-augustine-beach-united-states+1152_13091689289-tpfil02aw-11868

 

Istanbul, Turcia

Capitala Turciei este un centru de cultură şi artă, dar şi o destinaţie de top pentru turişti. Construit pe malurile Bosforului, Istanbulul reflectă viaţă, tradiţie şi valorile unei civilizaţii trecute.

Istanbul-Bosfor

Iubitorii de istorie, gurmanzii şi împătimiţii modei sunt aşteptaţi în centrul istoric al Turciei, unde Europa se întâlneşte cu Asia de 25 de secole. „Deşi vorbim de un oraş cu o istorie solidă, Istanbulul este, de fapt, o afacere“, titrează „The Huffington Post“.

istanbul_post-306

Conform  Biroului Naţional de Statistică, majoritatea cetăţenilor moldoveni au preferat să călătorească în 2012 , în principal, în Bulgaria (38,2% din total plecaţi în străinătate), Turcia (35,3%), Ucraina (7,0%), România (6,9%), Grecia (4,3%) şi Egipt (1,3%).

      Articole recomandate