Cel mai neobișnuit ştiulete din lume. Are toate culorile curcubeului!

Istoria ştiuleţilor ‘’Glass Gem’’ începe cu Carl Barnes, un fermier din Oklahoma. Acesta se ocupă cu creşterea porumbului, cultivînd lanuri întregi.

Însă aceşti ştiuleţi nu sunt atît de obişnuiţi. Wheater.com a publicat istoria fermierului care produce cele mai stranii lanuri cu porumb din lume. Şi anume aceşti ştiuleţi sunt coloraţi. Nuanţele grăunţelor variază de la roşu sîngeriu pînă la alb sau verde smarald.  Iar porumbul este consumabil exact ca şi cel obişnuit.

Carl povesteşte istoria cultivării porumbului multicolor. ‘’În 2005 am întîlnit pe Hose Lucero. Am devenit buni prieteni. Iar întrucît ambii aveam aceaşi pasiune: cultivarea porumbului, am decis să o facem împreună. Dar nu în mod obişnuit. Am început să cultivăm porumb colorat. În 2008 deja aveam primele rezultate’’.

Carl a încrucișat diferite soiuri de porumb, astfel a reușit să selecteze boabe dintre cele mai inedite. Porumbul, pe lîngă faptul că este comestibil, mai este și cu tentă decorativă.

Seminţele colorate au ajuns în Kenya, Mexic, Israel şi India. În 2009 Showen a oferit parte din seminţe Organizaţiei Non-Guvernamentale comerciale Native Seeds/SEARCH din Statul American Arizona.

Acum Barnes are peste 80 de ani, şi a decis să împărtăşească secretul producerii ştiuleţilor coloraţi prietenului său, Greg Showen. Carl este convins că porumbul său va ajunge cunoscut în toată lumea, pentru că este neobișnuit și produce un impact pozitiv asupra oamenilor.

porumb1

porumb2

porumb3

porumb4

porumb5

porumb6

porumb7

porumb8

porumb9

porumb10

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate