Cei 6 regi ai umbrelor! Artiştii care pictează folosind umbre în loc de pensulă (Foto)

Obiectele aruncate la gunoi, sau mai concret umbrele acestor obiecte, pot servi drept sursă pentru realizarea unor lucrări incredibile.

S-ar părea că nimic nou nu este în artă. Și să gîndești ceva cu care să uimești publicul este tot mai greu. Însă cîțiva artiști au dat peste cap aceste presupuneri. Cu ajutorul obiectelor, umbrelor acestora și luminii, aceștia au realizat ceea ce părea incredibil.

Obiecte simple: hîrtie, bucăți de carton, tablă sau chiar gunoi, plus o gândire nestandartă au folosit pentru a crea un nou fel de închipuire a artei. La baza acestor lucrări nu este pensula, ci viziunea, plus multă răbdare.

Mai jos vedeți cei mai buni artiști care au făcut din simple obiecte și umbrele acestora ceva deosebit:

umbra

umbra1

umbra2

  1. Rașad Alakbarov, Azerbaidjan. Acest artist a reușit să realizeze imagini reflectate de umbrele a mai mult or obiecte.

umbra3

umbra4

2. Teodosio Aurea, 2. Grecia. Imagini misterioase, compoziții tridimensionale sub efect de umbră și inspirația corpului feminin. Frumos.

umbra5

umbra6

umbra7

3. Diet Wiegman, Olanda. La prima impresie, imaginile par monstruoase. Cînd arunci ochii spre perete, umbra reflectată redă cu totul altceva. Una din cele mai reușite lucrări este reflectarea figurii lui Mickael Jackson.

umbra8

umbra9

umbra10

 

4.  Kumi Yamashita, Japonia. Lucrări neobișnuite, create din dezordinea obiectelor suprapuse.

umbra11

umbra12

5. Tim Noble, Sue Webster, MareaBritanie. Recunoscuți ca maeștri ai tehnicii realizate cu ajutorul luminii.

umbra13

umbra14

umbra15

6. Shigeo Fukuda, Japonia. În toată activitatea sa artistică ( 1932 – 2009) maestrul Fukuda a realizat irealizabilul. Sculptura celebră ’’Lunch with a Helmet On’’ a rămas în istorie.

umbra16

umbra18

umbra16unbra17

(via adme.ru)

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate