Cea mai şocantă campanie anti-fumat: Imagini cu oameni pe patul de moarte vor acoperi pachetele de ţigări

O lege care va intra în vigoare în vara lui 2012, în Canada, prevede ca 75% din suprafaţa unui pachet de ţigări trebuie acoperită cu mesaje împotriva fumatului.Până acum, legea impunea acoperirea a jumătate din pachet.

Oficialii din sănătate cred că acesta va fi „cel mai puternic mesaj antitabac lansat vreodată în lume”. Iată mai jos unele dintre imaginile care vor apărea pe pachetele de ţigări din Canada:

Una dintre imagini arată o femeie slăbită, fără păr, stând pe patul de moarte. Mesajul care însoţeşte imaginea este: „Aşa arată moartea provocată de cancer”.

„Aşa arată un muribund de cancer”

„Cancerul la gât este greu de înghiţit”

„Fumatul în maşină nu te afectează doar pe tine”

„Copiii tăi s-au săturat ca tu să fumezi”

„Fum de ţigară? Nu, mulţumesc” „CANCER LA PLĂMÂNI”

Pe lângă aceste imagini, vor mai apărea şi alte chiar şi mai şocante: o inimă bolnavă, o victimă a unui atac cerebral care agonizează într-un scaun cu rotile sau un vas de toaletă plin de sânge, semn al cancerului de vezică urinară.

„Am vrut să facem imaginile cât mai mari, vizibile şi de înţeles. Sunt destul de înfricoşătoare, dar asta este realitatea fumatului. Oamenii deja se obişnuiseră cu vechile fotografii, aşa că am vrut să le atragem atenţia din nou”, a declarat ministrul canadian al Sănătăţii, Leona Aglukkaq.

„Fotografiile sunt fantastice. Cu cât e mai mare eticheta, cu atât e mai mare impactul”, spune un analist al Societăţii canadiene împotriva cancerului.

Totuşi, criticii spun că etichetele mari nu vor reduce numărul fumătorilor. „Se cunosc de zeci de ani riscurile fumatului, iar fumătorii pot lua o decizie în consecinţă şi fără aceste imagini”, a declarat un purtător de cuvânt al Imperial Tobacco.

      Articole recomandate