Cea mai bogată femeie din lume câştigă 1,5 milioane de euro pe oră

Mulimiliardara australiancă Gina Rinehart, deţinătoarea minelor Hancock, este în prezent cea mai bogată femeie din lume, conform unui clasament întocmit de Business Review Weekly (BRW).

Cu o avere de 28 de miliarde de dolari (echivalentul a 22 miliarde de euro), ea a devansat-o pe americanca Christy Walton, deţinătoarea lanţului de supermaketuri Wal-Mart, care ocupă acum locul doi, cu o avere de 25 de miliarde de dolari.

Gina Rinehart, în vârstă de 58 de ani, este fiica magnatului Lang Hancock şi moştenitoarea imperiului Hancock Prospecting, specializat în minereuri de fier. Ea este în acelaşi timp şi principalul acţionar al grupului de presă australian Fairfax.

Andrew Heathcote, cel care a întocmit lista BRW, a spus că moştenitoarea minelor Hancock aproape că şi-a triplat averea într-un an, în urma creşterii preţurilor materiilor prime şi a încheierii a două contracte pentru cărbune şi minereu de fier.

Potrivit unui calcul Le Figaro, Rinehart câştigă un milion de dolari australieni, echivalentul a 775.000 de euro la fiecare 30 de minute, ceea ce înseamnă un câştig de 1,5 milioane de euro la  fiecare oră.

În ianuarie anult trecut, Gina Rinehart şi-a dublat averea – de la 7,7 miliarde de euro la 15,4 miliarde – cedând grupurilor japoneze şi coreene o participaţie totală de 30% la unul dintre depozitele miniere din regiunea Pilbara, aflată în estul ţării. Operaţiunea, estimată la 2,3 miliarde de euro, i-a permis să investească în dezvoltarea unui alt proiecta cărui valoare practic a explodat.  Grupul Hancock Prospecting, pe care ea l-a moştenit în 1992, este de altfel şi proprietarul a două mine de cărbune în Queensland. În 2011, grupul minier a devenit acţionar majoritar la Fairfax Media, principal concurent al lui Rupert Murdoch.

      Articole recomandate