Ce spune forma feţei despre tine ?

Trasaturile fetei au un corespondent in personalitate. Morfopsihologia, stiinta care face legatura intre chip si felul de a fi, se bazeaza pe rigoarea stiintifica si este, in acelasi timp, o arta pentru ca presupune capacitate de interpretare si analiza, avand o componeta subiectiva.

Patrice Ras, specialist in morfopsihologie, psihologie aplicata si comunicare, a explicat pentru Au Feminin faptul ca exista o relatie directa intre trasaturile fizice si felul de a fi, dar si o componenta eraditara.

Formele fetei si felul de a fi

Fata rotunda caracterizeaza o personalitate placuta si calda, spontana si optimista. Sunt firi flexibile, deschise, cu mare capacitate de adaptare, conciliante, putin naive si uneori neajutorate. „Fetele rotunde” stiu sa se bucure de viata si inteleg viata mereu in sensul ei bun. Cad in capcana supraevaluarii, ca urmare a unui optimism debordant.

Fata ovala este forma ideala a chipului si ascunde o personalitate calma, obiectiva, capabila sa solutioneze cu abilitate conflictele. „Fetele ovale” sunt firi deschise si joviale.

Valorile lor: adevarul si obiectivitatea. Sunt persoane analitice, calculate si meticuloase. Sunt sentimentale, dar au capacitatea de a ascunde aceasta calitate, pe care de cele mai multe ori o percep ca fiind un defect. Le este teama sa greseasca, astfel ca inainte de a lua o decizie cantaresc mult problema pe toate partile.

Fata alungita caracterizeaza o personalitate independenta, hipersensibila si foarte selectiva. „Fetele alungite” sunt personalitati riguroase, care analizeaza temeinic orice actiune. Par reci si distante, dar este doar o masura de protectie fata de firea lor foarte sensibila.

Pesimiste, critice, vad in viata, in primul rand, detaliile periculoase si dificile. Sunt sincere, capabile sa construiasca relatii de lunga durata, profunde, bazate pe loialitate. Prefera singuratatea decat o relatie superficiala.

      Articole recomandate