Ce cuvinte nu ar trebui să cauţi pe internet, pentru a nu fi spionat

Pentru a evita să fii spionat de Departamentul Securităţii Naţionale din SUA evită să cauţi pe net cuvinte precum porc, nor, bombă, terorism, Al Qaeda şi multe altele. Vezi aici lista integrală!

Departamentul Securităţii Naţionale (DHS) din SUA a fost forţat să publice lista cuvintelor cheie pe care le monitorizează online, în căutarea eventualelor ameninţări teroriste la adresa SUA. DHS monitorizează site-uri de socializare, dar şi media online, pentru a preveni ameninţările teroriste la adresa SUA.

Dacă pe această listă există şi termeni care nu au legătură cu un atac precum „porc”, „nor” „echipă” sau „Mexic”, pe aceeaşi listă există şi termeni ce fac o trimitere directă „atac”, „Al Qaeda” sau „terorism”. Lista a fost publicată forţat, în urma unei audieri în congresul SUA. Această listă este menită pentru a preveni ameninţările.

Cei de la Electronic Privacy Information Center, care au publicat lista, spun că aceasta este „vastă, vagă şi ambiguă”, dar şi că trebuie updatată. Cuvintele sunt urmărite la nivel global.

Lista cuvintelor:

 

      Articole recomandate