Căsătorie în trei scandaloasă! Un trio din Brazilia a fost recunoscut oficial

Un act încheiat în urmă cu trei săptămâni, între un bărbat şi două femei a iscat o controversă uriaşă în Brazilia, pe tema leglităţii acestuia.

Claudia do Nascimento Domingues, un notar public, a îndeplinit dorinţa unui trio format dintr-un bărbat şi două femei, oficializând căsătoria dintre ei. Mai exact cei trei au semnat un act de uniune consensuală.Cei trei trăiesc împreună de trei ani în Rio de Janeiro, au un cont comun la bancă, împart cheltuielile şi tot ce trăiesc în viaţa de zi cu zi.

Vestea a căzut ca un trăzent în Sao Paulo, iar criticii se contrazic, cu argumente sau fără, în privinţa legalităţii actului semnat de cei trei la notar. Şi asta în condiţiile în care în 2004, în Brazilia au fost legalizate căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Claudia do Nascimento Domingues s-a apărat declarând că în legislaţie nu există nicio prevedere care să împiedice un astfel de aranjament, astfel că celor 3 ar trebui să li se acorde drepturi familiale complete.

De cealaltă parte, unele grupuri religioase au reacţionat negativ, iar un avocat a catalogat acţiunea drept „absurdă şi ilegală”.

Cei trei au refuzat să discute cu presa, însă conform informaţiilor din presa locală, aceştia au trăit la Rio de Janeiro timp de trei ani, au împărţit plata facturilor şi alte cheltuieli şi au deschis un cont comun la o bancă, lucru perfect legal.

Nathaniel Santos Batista Junior, un jurist care a ajutat la elaborarea acestui document, a declarat că ideea este de a se proteja drepturile celor trei în caz de separare sau de deces al unuia dintre parteneri, scrie Globo, care mai adaugă că uniunea celor trei a avut loc în urmă cu trei luni, însă abia acum a devenit publică.

Claudia do Nascimento Domingues, care are cabinetul în oraşul Sao Paulo din Tupa, a declarat că măsura reflectă faptul că ideea de „familie” s-a schimbat.

Noi doar recunoaştem ceea ce a existat dintotdeauna. Noi nu inventăm nimic”, a afirmat notarul.

Avocatul Regina Beatriz Tavares da Silva, care este preşedintele Comisiei pentru Drepturile Familiei, a declarat pentru BBC că acţiunea este „absurdă şi total ilegală” şi este „ceva complet inacceptabil, care vine împotriva valorilor şi a moralei braziliene”.

      Articole recomandate