Căsătoria, sănătate curată! De ce trăiesc mai puţin bărbaţii necăsătoriţi

O soţie cicălitoare poate băga în groapă înainte de termen un bărbat puţin rezistent la stres, dar nici celibatul nu e o soluţie de viaţă lungă.

Conform unui studiu al Centrului pentru Studiul Îmbătrânirii RAND, citat de Yahoo! Health, riscul unei morţi prin accident cardiovascular este de trei ori mai mare în vazul bărbaţilor care nu au fost niciodată căsătoriţi. În general, bărbaţii de 50-6-70 de ani sunt mai sănătoşi decât cei necăsătoriţi sau văduvi.

Principala explicaţie a acestei situaţii este lipsa vieţii sociale în cazul bărbaţilor singuri, care au tendinţa să se izoleze, iar acest lucru conduce la depresie şi probleme cardiace. Femeile, care sunt mult mai sociabile, îşi atrag bărbaţii în cercul lor de prieteni.

Pe de altă parte, bărbaţii singuri sunt mai neglijenţi cu obiceiurile lor alimentare, cu igiena, cu îngrijirea stării de sănătate.

Studiul mai arată că şi graba strică treaba: bărbaţii care se căsătoresc după vârsta de 25 de ani au media de viaţă mai mare decât bărbaţii care se căsătoresc înainte de această vârstă.

      Articole recomandate