Nu se învaţă minte! Cursa de tauri face şi în acest an victime (Galerie Foto)

Mii de persoane au participat la tradiţionala cursă de tauri de la Pamplona, unde au alergat în faţa a şase tauri eliberaţi pe străzile micului oraş din nordul Spaniei, în cadrul festivalului San Fermin. Un participant a fost rănit sângeros la picior, iar alţi patru au fost doar uşor răniţi, relatează Daily Mail.

Alergătorii, îmbrăcaţi în haine albe, cu eşarfe roşii la gât, s-au îmbrâncit pentru a fugi din calea taurilor pe străduţele alunecoase din oraş. Un tânăr a fost agăţat de un taur şi târât câţiva metri, după ce cornul animalului i-a intrat la câţiva centimetri de gât, prin gulerul tricoului. Alţi patru participanţi au fost trataţi pentru tăieturi şi contuzii, conform Crucii Roşii.

Festivalul San Fermin a devenit faimos după publicarea unui roman al lui Ernest Hemingway, în 1926. Taurii sunt eliberaţi de la ferma Dolores Aguirre, de la marginea oraşului, şi aleargă pe un traseu de 850 de metri, într-un timp relativ lung, de aproape 3 minute.

Cursa începe de la ora 8 dimineaţa şi are loc zilnic, până pe 14 iulie. Taurii care aleargă dimineaţa se întâlnesc după-amiaza în ring, cu matadorii.      Articole recomandate