Cămaşa pe care o poţi purta 100 de zile fără a o spăla sau călca (Video)

Cei de la Wool&Prince’s Kickstarter au creat un material inovator care îţi permite să porţi o cămaşa până la 100 de zile fără a o spăla sau călca.

Secretul cămăşii minune constă în materialul din care este confecţionată – „fibră de lână de cea mai înaltă calitate, folosită de obicei în industria modei de lux„, după cum declară un reprezentant al companiei.

Acesta a explicat că mirosul neplăcut al transpiraţiei este dat de de bacteriile care se dezvoltă pe pielea umană. Acesta este inexistent pentru purtătorii noii cămăşi, datorită faptului că lâna din care este făcută absoarbe şi evaporă transpiraţia.

Un alt avantaj al cămăşii este faptul că, practic, nu se şifonează. Testele de laborator au arătat că fibra din care este confecţionată cămaşa este foarte şi rezistă la mai mult de 20.000 de îndoiri înainte de a se rupe, de şase ori mai mult decât fibrele de bumbac, care cedează la aproximativ 3.200 de astfel de manevrări. Concluzia: poţi să o faci ghem şi s-o arunci într-un sac de voiaj, în momentul în care o vei scoate va fi gata de purtat.

Creatorii cămăşii îşi exprimă speranţa că, totuşi, nu vor exista persoane care să o folosescă trei luni de zile consecutiv, chiar dacă garantează că în această perioadă îşi „păstrează” calităţile.

Cămăşile pot fi deocamdată achiziţionate de investitorii companiei la preţul de 74 de euro, preţul cu care vor fi puse pe piaţă nefiind încă anunţat.

      Articole recomandate