Bucurie mare pentru elevii din Philadelphia: în şcoli se vor distribui gratuit prezervative!

condomPrimarul Michael Nutter a declarat presei că cele 22 de şcoli în care vor fi amplasate automate cu prezervative au cea mai mare rată de incidenţă a bolilor cu transmitere sexuală din zonă.

Putem discuta dacă ar trebui sau nu să întreţină relaţii sexuale la această vârstă – aceasta este o discuţie adecvată -, dar dacă fac acest lucru, atunci trebuie să fim siguri că vor face sex în siguranţă„, a mai spus primarul, care consideră că părerea părinţilor, că instalarea automatelor în şcoli este „o invitaţie la sex”, este o abordare falsă a problemei. „Tinerii vor face sex oricum: şi cu prezervative, şi fără„.

La rândul său, viceprimarul răspunzător de sănătate, a afirmat că un sfert din numărul cazurilor de noi infecţii cu HIV apar în rândul tinerilor, el caracterizând acest aspect drept o „epidemie” de boli cu transmitere sexuală.

Potrivit Advocates for Youth National School Condom Availability Clearinghouse, un grup ce militează pentru accesibilitatea prezervativelor în rândul tinerilor, în peste 400 de şcoli din Statele Unite, cu precădere în răndul universităţilor, există practica distribuirii gratuite a prezervativelor, în câteva dintre ele existând şi posibilitatea achiziţionării „pilulei de a doua zi”.

Automatele pentru distribuit prezervative generează controverse nu numai în Statele Unite. În 2010, instalarea unei astfel de maşini într-un liceu din Roma l-a facut pe Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Farmaciştilor Catolici să declare că „prezervativele sunt responsabile pentru violuri şi violenţe sexuale„.

      Articole recomandate