Brașov-oraș din poveste

Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune.” , Calvin Coolidge

Servus!

Ne apropiem cu pași rapizi de feeria sărbătorilor de iarnă,  sărbători care ne oferă șansa de a petrece mai mult timp în compania celor dragi. Anul acesta te invităm să schimbi peisajul, ia-ți familia și hai la Brașov!

De ce Brașov?

E foarte simplu. Brașov este un oraș din poveste și nu exagerez, își merită din plin aceast titlu! Cu siguranță este unul dintre cele mai mirifice orașe de pe teritoriul României, un oraș care ține la propria identitate, acesta păstrându-și cu sfințenie de-a lungul anilor tradițiile din strămoși.

10636398_879353882104876_1675612280818220107_o

Ce poți vizita în Brașov?

Poți începe cu o plimbare prin centrul istoric, mai exact prin Piața Sfatului. Aici se organizează diverse evenimente: poți participa la târgul de Crăciun, unde găsești cele mai frumoase lucruri și bunătăți ardelenești, iar dacă frigul este cel mai mare inamic al tău, te poți încălzi cu un pahar de vin fiert.

De asemenea, în Piața Sfatului poți admira bradul de Crăciun. Dacă însă ești o persoană pasionată de shopping, renumita stradă Republicii îți stă la dispoziție, cu tot felul de mărunțișuri și nu numai.

Turnul Alb și Turnul Negru îți oferă o priveliște superbă a orașului, cei pasionați de fotografie pot merge cu încredere acolo.

DSC_0420

Biserica Neagră este biserica parohială a comunității evanghelice luterane. În anul 1689 a fost parțial avariată, iar în urma unui incendiu, zidurile sale s-au înnegrit și astfel a primit numele actual.

bn11

De asemenea, poți vizita și strada Sforii. Unii zic că ar fi cea mai îngustă stradă din Europa, lățimea ei variind între 1,11-1,35 m, iar lungimea fiind de 83 m.

strada-sforii-brasov

Cetățuia Brașov este un complex turistic medieval, care  îți oferă o panoramă minunată. De acolo poți admira atât zona veche a orașului cât și cea nouă.

cetatea-brasov-1

Vârful Tâmpa este renumit pentru înălțimea sa care ajunge până la 960 m. Pentru a ajunge în vârf, poți apela la telecabină, iar dacă ești într-o formă fizică bună, plimbarea este o soluție.

DSC_0530-Edit-2

Păi bine, bine tot vizităm dar unde putem mânca și noi ceva delicios? Printre locurile mișto se numără: Sergiana, Ceasu Rău, Bistro de l” Arte, Festival 39, Casa Hirscher, Ambasador. Cele mai bune produse de patiserie le găsiți la Saray, iar dacă doriți să savurați o cană de ceai sau o cafea, puteți alege Open Heart, Ceai et Caetera, Pharmacy, Cafe, Chocolat, Tipografia.

Pentru cei pasionați de carte, recomand librăriile Cărturești și Humanitas.

Persoanele pasionate de ski pot merge în Poiana Brașov. Aceasta dispune de 12 pârtii de ski cu grade diferite de dificultate. Cei care nu dispun de o mașină personală pot ajunge în Poiană cu autobuzul nr. 20.

Hai la Brașov!

      Articole recomandate