Biciul, noul tratament în Novosibirsk împotriva alcoolismului şi dependenţei de droguri

Oamenii de ştiinţă siberieni sunt convinşi că au descoperit una dintre cele mai eficiente metode de tratare a alcoolismului, a dependenţei de droguri sau chiar a celor care devin dependenţi de muncă: pedeapsa fizică.

information_items_690

„Tratamentul” inovator a fost iniţial ideea lui Sergei Speransky, specialist la Novosibirsk Institute of Medicine , însă acum este pusă în practică de medicii German Pilipenko şi MarinaChukhrova. Cei doi spun că au reuşit să vindece astfel peste 1.000 de persoane, arată Siberian Times.

Dr. Pilipenko a explicat că principiul funcţionării terapiei sale este unul simpu: persoanele dependente de stupefiante prezintă un deficit de endorfină, cunoscută drept „hormonul fericirii”. Pacienţii sunt biciuiţi cu ramuri de salcie pentru că durerea fizică stimulează eliberarea acestui hormon în organism. Astfel, în cele din urmă, ajung să se simtă mult mai bine.

Lovim pacienţii pe spate cu un scop clar şi strict medical – nu este vorba despre vreo activitate sado-masochistă”, a adăugat prof. Chukhrova.

Chiar dacă înaintea fiecărei şedinţe pacienţii primesc consiliere psihologică şi sunt obligaţi să facă o electrocardiogramă, cei care au încercat noua „terapie” spun că efectul este garantat.

inside, Andrew is caned by Marina 2

      Articole recomandate