Barbatii isi recunosc jumatatea de la prima intalnire.

Conform studiului mentionat de dailymail.co.uk, un barbat din cinci sustine ca s-a indragostit la prima vedere. Mai mult de jumatate dintre subiectii chestionati au fost cuceriti de la prima intalnire.

In schimb, doar o femeie din zece au experimentat dragostea la prima vedere. Majoritatea au asteptat pana la a sasea intalnire pentru a decide daca au gasit ceea ce cautau sau nu.

Alexander Gordon, profesor, psiholog si membru al British Psychological Society sustine ca barbatii tind sa se agate de lucruri superficiale, de „ambalaj”, pentru a decide daca sunt sau nu „indragostiti”. Femeile insa, tind sa cantareasca avantajele si dezavantajele inainte de a lua o decizie.

Rezultatele studiului spun ca barbatul se indragosteste de aproximativ trei ori pe parcursul vietii, pe cand femeile trec prin aceasta experienta doar o singura  data.

Conform aceluiasi studiu, majoritatea barbatilor au iubit cel putin o data fara ca iubirea sa fie reciproca. In plus, barbatii sunt cei care isi declara primii iubirea.

Ambele sexe au fost de acord ca prima iubire este cel mai greu de depasit. Unul din patru indivizi chestionati a raspuns ca nu isi va reveni niciodata dupa despartirea de „marea iubire”.

      Articole recomandate