Astăzi începe Ziua Naţională a Vinului!

Cântece, dansuri, voie bună şi vin din belşug! Toate acestea vor face de neuitat cea de a 11-a ediţie a Zilei Naţionale a Vinului. Sărbătoarea va începe astăzi la Centrul Expoziţional Moldexpo şi va dura două zile. Pentru a atrage un număr cât mai mare de vizitatori, organizatorii au promis un program pe măsură.

Manifestările de Ziua Naţională a Vinului vor începe la ora 10.00 cu un program de muzică etnofolclorică, iar la ora 12.00 va avea loc inaugurarea oficială a evenimentului. Muzica va răsuna din nou în jurul orei 13.00 în cadrul programului artistic teatralizat „E sărbătoare şi răsună muzica”.

Tot astăzi va avea loc premierea învingătorilorilor concursului „Polobocul de aur”. Spre seară se vor alege cu trofee câştigătorii altor două concursuri „Viţa de aur” şi „Dionis”. Iar, printre noutăţile din acest an se numără un concurs al bucatelor tradiţionale. Pofticioşii vor avea ocazia să le savureze în cadrul unei degustări a bucătăriei moldoveneşti şi a vinurilor selecte.

Sărbătoarea se va încheia la ora 22.00 cu spectacolul muzical „Dulce-i vinul”. Potrivit Ministerului Agriculturii, pentru organizarea Zilei Naţionale a Vinului, la care vor participa aproape 50 de firme, s-a cheltuit în jur de un milion de lei.

Publika.md

      Articole recomandate