O imagine face într-adevăr cât 1000 de cuvinte (Galerie Foto)

De cele mai multe ori, o poză reuşită înseamnă să te afli în contextul potrivit, la momentul potrivit. Va prezentăm o galerie foto care surprinde în imagini câteva momente inedite culese din întreaga lume, preluată de pe siteul nationalgeographic.com.

1. Patrula de pe plajă: Cine este costumat: poliţistul sau pescăruşul? Şeful poliţiei dintr-o staţiune din Germania patrulează împreună cu un ofiţer şi un actor îmbrăcat în pescăruş. Usedom – staţiunea de pe malul mării – unde puteţi găsi bizarul grup a înregistrat o rată a criminalităţii cu 22% mai scăzută în prima jumătate a lui 2012, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul anterior.

 

2. Prinşi la mijloc: Un grup sirian se află în mijlocul unui shcimb de focuri de arme din localitatea Aleppo din Syria. Mai multe monumente culturale de aici au fost distruse din cauza violenţelor din această regiune. „Contrastul dintre încordarea tragătoriului şi luptătorul care mănnâncă bomboane pe canpea face din această poza una care spune o poveste. Draperiile, candelabrul oferă o mostră a ceea ce a fost cândva această cameră” – a comentat fotografia pentru National Geographic Monica Corcoran, senior photo editor.

 

3. Va durea: Un prim plan dus la limită arată detaliile acului unei femele viespi. Linia de bază a acestei fotografii ghidează ochiul prin textura pogată a pozei, spune pentru National Geographic Chris Combs, editor photo.

 

4. Lupta cu flăcările: Un pompier voluntar se luptă cu focul în provincia spaniolă Guadalajara. Un val de căldură din Spania a contribuit la răspândirea incedndiilor din mai multe păduri, câmpii şi terenuri agricole şi au omorât cel puţin doi oameni.”Momentul acesta de calm pare suprarealist după incendiul sălbatic puternic, iar lumina este aproape cinematică” a spus editorul photo Chris Combs.

 

5. Prin sticlă: Mebrele formaţiei punk Pussy Riot, Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina şi Zekaterina Samutsevich stau într-o încăpere izolată prin sticlă în timpul unei audieri din Moscova. Femeile au fost acuzate de huliganism în urma „rugăciunii punk” împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

 

6. Marele „splash”: Fotografia a fost făcută în timpul competiţiei de sărituri de pe platforma de 10 metri din timpul Jocurilor Olimpice de la Londra organizate anul acesta. Cel care a fost surprins în imagine este competitorul chinez Qiu Bo:”Unghiul de cameră neobişnuit face din această poză o imagine care surprinde ochiul” – Chris Combs, editor photo.

7. Capul sus: O veveriţă care s-a blocat în gaura unui capac de canal pe o străduţă din orăşelul Isernhagen din Germania face posibilă aceată imagine a unui cap care pare desprins de trup. Povestea veveriţei s-a încheiat cu bine, a fost eliberată de poliţie după numeroase încercări în care s-a folosit ulei de măsline, potrivit Agenţiei France Presse.

 

8. Ritualul cu mumii: Acest ritual este specific unei regiuni din Indonezia şi presupune îmbrăcarea unei mumii în haine noi. Ritualul Se numeşte Ma’Nene şi implică schimbarea hainelor străbunilor mumificaţi odată la trei ani după ce au murit. Localnicii cred că membrii morţi ai familiilor sunt încă cu ei, chiar dacă au murit cu sute de ani în urmă.

 

9. Fânul elveţian: Un fermier cară o grămadă de fân pe un deal din satul elveţian Flueelen. Tradiţia producerii fânului este veche de 200 de ani şi este practicată în Elveţia de la mijlocul lui iulie până la mijlocul lui septembrie pe terenurile înalte unde animalele nu au un acces facil.

 

10. Fetiţa în roşu: Fetiţa din fotografie a fost surprinsă în faţa casei ei din Hetian din regiunea auronomă Xinjiang Uighur.

 

Fotografia a fost realizată de Xiao Yijiu din Xinhua pentru Zuma Press.

      Articole recomandate