Aşa arată micul dejun pentru cei mai puternici oameni ai lumii

Barack Obama: omletă, stele şi colesterol

Preşedintele SUA pare a fi luat notă de campania pe care guvernul său a lansat-o împotriva obezităţii, aşa că nu avem cum să te bucurăm cu o poză cu gogoşi tăvălite în ciocolată sau cipsuri îmbrăcate în zahăr roz. Şi nici măcar cu celebrele pancakes. Pentru că, după cum bine ştii, Barack Obama este un tip cu o viaţă sănătoasă, care face mult sport şi care la micul dejun are, invariabil: omletă cu bacon, cereale, fructe şi fulgi de ovăz. Meniul nu i l-am aflat de pe Wikileaks, aşa cum ai putea crede, ci de la secretarul lui de presă. Şi totuşi unde-s stelele de care îţi spuneam în titlu? În steagul american, evident!

Vladimir Putin: Din Rusia, cu dragoste

În 2009, într-o vizită oficială pe care Barack Obama a făcut-o în Rusia, Vladimir Putin l-a invitat la un mic dejun cu sturion afumat, clătite, omletă cu icre negre, carne de prepeliţă şi la desert, îngheţată de vanilie+ cu sos de cireşe. Şi ca să încheie într-o notă princiară, ceaiul a fost făcut în mod tradiţional şi a fost servit de către un chelner îmbrăcat în costum popular rusesc. Chiar nu ştim cât baschet a trebuit să joace preşedintele american după acest mic dejun copios, dar probabil că a meritat. Şi ca să ne înţelegem, acest răsfăţ matinal este permanent la Kremlin, nu doar dedicat oaspeţilor de seamă.

 

Juan Carlos I: viţă nobilă şi tinereţe fără bătrâneţe

Crezi că există un mic dejun antiaging?  Se pare că da şi dieta aceasta regală demonstrează că este şi foarte eficientă. Secretul tinereţii veşnice? Un mic dejun frugal, modificat la fiecare trei zile, pentru ca Majestatea Sa să nu se plictisească şi organismul regal să nu se obişnuiască şi să nu mai reacţioneze. În combinaţii variate, alimentele prezente în fiecare zi pe masa regelui sunt: cafea, biscuiţi cu şapte cereale, orez brun, brânză de Burgos, miere de albine, dulceaţă de gutui, iaurt cu bifidus, suc de portocale şi suc de struguri cu morcovi. Rezultatul? Zece ani în minus la înfăţişare.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: austeritate britanică

În 1965, Prinţul consort Philip, duce de Edinburgh realiza o pictură cu soţia sa, Regina Elisabeta a II-a, aşezată la o masă într-una dintre sălile impunătoare ale Castelului Windsor, cu un ziar în faţă şi cu o felie  de pâine cu dulceaţă, detalii care o umanizau incredibil de mult. Cu mai bine de 45 de ani mai târziu, aceeaşi austeritate regală poate fi întâlnită la Buckingham, unde nelipsita cafea, pâinea prăjită şi dulceaţa demonstrează că simplitatea este cheia longevităţii. Şi că gusturile monarhului britanic sunt unele pe cât de rafinate, pe atât de simple.

Anna Wintour: în război şi în fashion este permis orice

Ai cunoscut-o mai bine prin intermediul peliculei Devil Wears Prada, întruchipată genial de Meryl Streep. Ai crede că vipera care decide ce se întâmplă în fashion are preferinţe mai extravagante când vine vorba despre micul dejun. Ei bine, află că îşi începe fiecare dimineaţă cu o cafea de la Starbucks. Da, este dependentă de un brand atât de popular. Nu putem decât să ne imaginăm că o bea fără zahăr, nu de alta, dar cum ar fi ca o biată cafea să o umanizeze atât de mult încât să o dea jos de pe piedestalul pe care  stă de ani buni, ca o adevărată legendă.

Papa Benedict al XVI-lea: cel mai dulce misticism

Cum vă imaginaţi bucătăria unui papă? „Mistic nu sunt“, îi spunea vehement într-un interviu ziaristului Peter Seewald, autorul cărţii La luz del mundo, acelaşi volum în care admitea că este de acord cu folosirea prezervativelor, însă numai de către „amanţii profesionişti“. Nici micul său dejun nu este mistic. Dimineaţa se bucură de un festin dulce: îi place să bea cafea cu lapte şi cu mult zahăr, suc de portocale (preferatul său) şi neapărat un desert!

 

Madonna: terci de lux

E chiar păcat. Eşti una dintre cele mai bogate cântăreţe din lume, ba chiar una dintre cele mai avute femei de pe planetă. Şi ce mănânci? Un fel de mămăligă din făină, mălai şi alte ingrediente. Da, aţi citit bine. Şi nici măcar nu e singura care preferă aşa ceva dimineaţa. Nicole Kidman şi Bill Gates se alătură ciudăţeniei. E forma lor de exhibiţionism
Un articol de Konaku, cu referire la GQ.ro

      Articole recomandate