Desi iti lasa impresia ca te afli pe un teren de fotbal sau o pasune, chinezii nu se dau batuti in fata unui astfel de spectacol.Desi, si la Marea Neagra am avut parte in acest an de multe alge ce au invadat plajele, suntem de parere ca la ei este de-a dreptul dezastruos.
Mai multi localnici s-au plans de mirosul pe care il emana algele verzi ce se intind pe o suprafata de peste 300 de metri, in larg, ce consuma mult oxigen, dar si care impiedica pescarii sa isi exercite hobby-ul, dar si viata marina are de suferit, desi algele nu sunt toxice.Pana acum, peste 250 de tone de alge au fost scoase la malul marii de catre membrii voluntari ai unei companii guvernamentale.
Autoritatile lupta prin toate mijloacele si cu 6.000 de persoane implicate pentru a impiedica raspandirea algelor verzi, si incearca sa elibereze tarmul pentru a le permite turistilor sa le viziteze litoralul. Mai mult, pe data de 9 august in zona urmeaza a se desfasura un concurs cu barci cu vele.
Cresterile de temperatura ar putea fi vinovate de acest fenomen
Autoritatile mai spun ca de vina ar putea fi si cresterile de temperatura din ultimii cinci ani, fapt care duce la cresterea si dezvoltarea rapida si continua a algelor.
Fenomenul este studiat inca din 2009, cand a fost demarat si un proiect in acest sens, insa nu s-au inregistrat mari progrese. Tot ce se poate face este predictia asupra zonelor care urmeaza a fi invadate de algele marine.