Alertă cu bombă la Aeroportul Chişinău

Alertă cu bombă la Aeroportul Internaţional Chişinău, în această dimineaţă. Angajaţii aeroportului au fost alertaţi la ora 5:10 că un obiect exploziv ar fi fost instalat în interiorul instituţiei. Apelul a parvenit de la un bărbat, de pe un număr de telefon fix, scrie jurnal.md

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministrului Afacerilor Interne, Eugeniu Onică, poliţia în transport a evacuat toţi pasagerii şi personalul. Au intervenit geniştii, pompierii, poliţia rutieră şi echipajele 902.

Oamenii legii au cercetat locul, dar nu au găsit niciun obiect exploziv. Numărul de telefon de pe care a fost efectuat apelul a fost identificat, iar în prezent o persoană este audiată. Pentru identificarea exactă a celui care a telefonat, oamenii legii aşteaptă descifrările telefonice ale operatorului de telefonie fixă.

Pe marginea acestui caz a fost dechisă o cauză penală pentru „Comunicarea mincinoasă, cu bună ştiinţă, despre actul de terorism”. Persoanele culpabile de această infracţiune riscă o amendă de până la 500 de unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul societăţii de până la 240 de ore sau până la 2 ani de închisoare.

      Articole recomandate