Acum tinerii moldoveni pot să îşi deschidă o afacere în România pe banii statului român

Dacă eşti tânăr şi doreşti să îţi deschizi o afacere dar nu ai bani, guvernul român îţi oferă o alternativă. Acesta a modificat recent programul de ajutor de la stat pentru tinerii antreprenori. 

Cei de la digi24.ro informează despre noul program.  Astfel, Guvernul a decis să elimine criteriile de vârstă şi naţionalitate. Din a doua jumătate a acestui an şi cei care nu au cetăţenie română pot să înceapă o afacere în România, obţinând un sprijin financiar de la stat. Astfel, şi tinerii antreprenori din Republica Moldova vor putea profita de această facilitare.

Aceştia pot obţine un grand de cel mult 10.000 de euro, ceea ce înseamnă 50 % din suma totală necesară pentru a începe o afacere. Această măsură are drept scop creşterea posibilităţilor deschiderii unor afaceri noi în statul român.

Bugetul total alocat în anul 2014 este de 21 milioane de lei româneşti. În prezent în România sunt înregistrate aproximatv 4300 de firme de către cetăţenii moldoveni, sau 2,23%  din totalul firmelor cdu capital străin.

      Articole recomandate