A murit după 12 ore de jucat încontinuu la calculator

Un tânăr de 20 de ani din Marea Britanie a murit din cauza unui cheag de sânge pe care l-a dobândit după ce s-a jucat la calculator fără oprire, timp de 12 ore.

„După autopsie, medicii au stabilit că tânărul Chris Staniforth a suferit o tromboză venoasă acută, afecţiune care poate fi dobândită atunci când stai în aceeaşi poziţie pentru perioade lungi de timp”, scrie The Sun.

„Trăia pentru consola lui. Nici prin cap nu mi-a trecut că ar putea fi în pericol. Ca părinte te gândeşti că nu li se poate întâmpla nimic rău jucându-se la calculator, pentru că ştii ce fac. Dar de fapt, aceste jocuri îi pot omorî. Când începea un joc, Chris putea să se joace la nesfârşit, uneori stătea şi 12 ore la rând. În ultima vreme juca Halo online şi era complet absorbit de asta”, a spus, devastat, tatăl lui Chris, David Staniforth.

Tromboza venoasă acută reprezintă un cheag de sânge care se formează la picioare sau în partea inferioară a torsului, mai ales când persoana stă într-o singură poziţie pentru perioade lungi de timp. Cheagul poate urca în plămâni şi poate provoca o embolie (astuparea unui vas sangvin).

      Articole recomandate