A murit ‘’Avocatul Diavolului’’. Vezi despre cine e vorba!

avocat Atunci cînd toți refuzau să apere, el accepta. Atunci cînd nu mai erau soluții de apărare, el găsea. Este vorba despre francezul Jacques Verges, avocat, supranumit și ‘’Avocatul Diavolului’’, datorită cazurilor controversate pe care le-a acceptat.

Verges a murit la vîrsta de 88 de ani, avînd în spate o serie întreagă de nume celebre pe care le-a apărat în timpul profesării meseriei de avocat.

Printre clienții săi se numără și fostul președinte al Iugoslaviei Slobodan Milosevic, teroristul cel mai de temult al anilor 80’, Carlos Șacalul, dar și fostul lider al Coastei de Fildeș, Laurent Gbagbo. De asemenea, Verges a făcut parte și din echipa de avocați ai fostului președinte al Irakului, Saddam Hussein, precum a și apărat algerienii acuzați de terorism împotriva Franței, în cazul celebru din anii 50’.

Verges s-a născut în Thailanda, în 1925, în familia unui diplomat francez. Cariera sa diplomatică este plină de controverse și secrete, acest fapt și oferindu-i renumele de ‘’Avocatul Diavolului’’. 

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate