A fost desemnat oraşul cu cea mai bună reputaţie din lume

sydney

Metropola australiană Sydney este oraşul cu cea mai bună reputaţie din lume, urmat de Toronto şi Stockholm, potrivit clasamentului City RepTrak, realizat de Reputation Institute.

Este imposibil sa te plictisesti in timpul unei vacante la Sydney, pentru ca este atat de diferit de atmosfera din tara noastra. Desi este un centru urban apreciat, acesta este locul in care tu poti sa faci cunostinta cu animalele caracteristice Australiei – canguri (cateodata si in farfurie, daca esti dispusa sa risti), koala, lilieci, supranumiti vulpi zburatoare, si maiestuoasele balene. Ai de ales intre mii de localuri si o multime de locuri de vizitat. Orasul este aerisit, solar si te va primi bine cu siguranta.

sydneySydney rămâne definiţia australiană a superlativului absolut: este cel mai mare oraş, cel mai mare centru industrial, cultural şi financiar, cel mai mare port, cel mai mare nod de comunicaţie, deţine în centru cea mai mare aglomeraţie de zgârie-nori, magazine galerii şi restaurante.

Studiul are ca scop măsurarea şi evaluarea reputaţiei a 100 de oraşe din toată lumea pornind de la patru criterii: încrederea, respectul, admiraţia şi impresia generală. Mai sunt luate în calcul elemente precum mediul economic, cultura, infrastructura, caracterul estetic şi eficienţa administraţiilor, scrie gandul.info.

Top 5 în Europa este format din Stockholm, Viena, Veneţia, Florenţa şi Edinburgh, iar Top 10 cuprinde, în ordine, Sydney (77,3 puncte), Toronto (76,9), Stockholm (76,9), Viena (76,9), Veneţia (75,8), Florenţa (75,7), Edinburgh (75,1), Zurich (74,7), Londra (74,4) şi Copenhaga (74,3).

La coada clasamentului se află în 2013, în ordine, Calcutta, Jakarta, Tel Aviv, Caracas, Mexico City, Cairo, Nairobi, Karachi, Teheran şi Bagdad.

      Articole recomandate