A fost concediată pentru că mirosea a fum de ţigară

Americanca Stephanie Cannon îşi caută dreptatea în justiţie, după ce a fost concediată pentru că mirosea a fum de ţigară.

Cannon, care fumează de 18 ani aproximativ un pachet de ţigări zilnic, s-a angajat în iunie ca asistentă medicală la Frauenshuh Cancer Center, un spital care are reguli stricte în privinţa fumatului.

Femeia spune că, timp de şase săptămâni şi-a îndeplinit cu conştiinciozitate sarcinile de serviciu, dar, într-o zi, supervisororul ei i-a spus „să nu mai miroasă a fum de ţigară”, atunci când vine la serviciu.

Pentru a preîntâmpina problemele, Cannon a făcut tot ceea ce a putut pentru a scăpa de miros: nu a mai fumat în pauze, nu a mai fumat în maşină, şi-a cumpărat haine noi pentru muncă. Mai mult, acasă tinea „uniforma de serviciu” în pungi de plastic sigilate, iar în ultimul timp începuse să facă duş la spital, înainte de începera programului, în loc să facă acasă.

Toate acestea măsuri de precauție au fost năprasnice, acum o săptămână fiind anunţată că a fost concediată.

Deşi acum îşi caută altă slujbă, Cannon a spus că a luat legatura cu avocatul ei pentru a i se face dreptate, în condiţiile în care legea americană spune că nu ţi se poate refuza angajarea sau nu poţi fi concediat atât timp cât faci un lucru care nu este împotriva legii (cum ar fi fumatul).

      Articole recomandate