9 motive pentru a trece la Google+

 

Tot mai mulţi utilizatori Facebook trec la Google+. Au motive bine întemeiate pentru a lua această decizie, printre care serviciile mai calitative şi asigurarea intimităţii datelor personale.

Atunci când lumea aude „Google+ îi întrece pe cei de la Facebook”, înţeleg altceva faţă de realitatea situaţiei. Google+ este un proiect ce oferă o nouă faţă a interacţiunilor sociale şi a accesibilităţii informaţiilor. Acest nou serviciu va schimba modul în care percepeam Google până acum. Ştim că Facebook are ceva avans pe piaţă dar poate fi uşor întrecut de Google+ odată ce lumea va observa avantajele noului sistem.

 

Integrarea cu serviciile Google existente

Motivul pentru care Google va atrage oamenii este integrarea multiplelor servicii în Google+. Ceea ce înseamnă construirea unei reţele sociale ce va avea legături către toate serviciile furnizate în momentul de faţă de la documente, imagini până la videoclipuri. Google+ a integrat deja bara de navigare în aproape toate aplicaţiile disponibile, asta ajută la monitorizarea evenimentelor din Google+ (actualizări, notificări, mail-uri,etc.) la fel ca împărtăşirea conţinutului cu prieteni fără să fi nevoit să ieşi din aplicaţiile Google pe care le foloseşti. În acest moment serviciile Google sunt folosite de milioane de oameni din toată lumea, iar Google+ aduce o legătură între aceste servicii, astfel încât un site de socializare pare o jucărie faţă de oferta Google.

 

Management mai bun al relaţiilor de prietenie

Avem mulţi prieteni cu care interacţionăm în diverse moduri. Grupurile din Facebook te lasă să adaugi ad-hoc prieteni, în timp ce Google+ oferă opţiunea organizării cercurilor de prieteni ca punct de pornire în dezvoltarea aplicaţiei.

 

Management mai bun al aplicaţiilor

Dacă eşti un utilizator de Android, vei găsi o metodă facilă de a interacţiona între platforma ta mobilă şi reţeaua de socializare. Google+ mobile app este disponibil, iar oamenii din cadrul Google doresc să te ajute să transformi telefonul într-o unealtă cu care să-ţi accesezi cât mai uşor reţeaua de socializare. Google speră că utilizând baza de utilizatori Android să cucerească piaţa, pentru că, deşi aplicaţia Facebook este drăguţă, este cam greu de folosit, în anumite privinţe fiind rudimentară.

Poţi partaja datele mai uşor

Funcţia Google+ Spark este un alt punct de interes. Spark este un serviciu pe care Facebook pur şi simplu nu-l poate oferi. El dă posibilitatea utilizatorilor de a căuta informaţii şi a da rezultatele relevante căutării, în vederea partajării cu prietenii. Deoarece Facebook nu are un motor de căutare, utilizatorii trebuie să părăsească site-ul pentru a căuta informaţia şi apoi să o aducă pe site pentru a împărţi-o cu prietenii.

 

Poţi să-ţi recuperezi datele

Facebook este cunoscut pentru politica ce impune afişarea anumitor informaţii cu caracter personal şi a modului extrem de dificil de a şterge aceste date. De asemenea se cunoaşte că e aproape imposibil să-ţi ştergi contul de Facebook. Google pe de altă parte oferă tot ceea ce ai dorit. Astfel, dacă doreşti, poţi să-ţi iei toate datele pe care le-ai avut pe Google+ şi să pleci. Acest lucru este posibil cu ajutorul uneltei „Data Liberation”. Cu doar câteva click-uri poţi descărca datele din albumul Picasa, Google profile, Google+ stream, Buzz şi contactele.

 

Etichetare mai bună a fotografiilor

Atunci când cauţi poze cu Google+ poţi să etichetezi persoanele pe care le recunoşti, similar metodei Facebook. Dar este o diferenţă majoră în modul în care Google face acest lucru, ei dând atenţie sporită confidenţialităţii datelor. Atunci când etichetezi pe cineva, vei vedea o notă ce te informează că etichetând persoana respectivă va fi înştiinţată, iar ea va putea vedea fotografia şi albumul în care este conţinută.

Facebook nu oferă posibilitatea persoanelor etichetate de a vedea respectivele fotografii şi de a şterge eticheta respectivă.

De asemenea, pentru păstrarea confidenţialităţii, Google a decis să nu utilizeze software de recunoaştere facială, ceea ce în Facebook nu se întâmplă, el identificând automat utilizatorii în momentul încărcării pozei.

 

Grupuri de chat mult mai prietenoase

Google+ i-a întrecut pe cei de la Facebook în ceea ce priveşte zona de chat. Formarea de grupuri ad-hoc pentru video chat este mai uşoară ca oricând. Este un mod natural, simplu şi amuzant. Facebook pur şi simplu nu oferă aceste opţiuni.

 

Conţinut mai sigur

Avocaţii au pus presiuni de ceva vreme pe furnizori site-urilor de socializare pentru a permite utilizatorilor să ataşeze un grad de „intimitate” fiecărei informaţii pe care doresc să o partajeze, în locul utilizării unor liste cu atribute predefinite. Google bineînţeles a auzit aceste dorinţe şi le-a împlinit. De exemplu, atunci când împarţi un articol sau încarci o imagine, Google+ îţi oferă posibilitatea alegerii cercului de prieteni ce pot vedea respectiva imagine. Încă un avantaj pentru Google+.

 

Google este un valet mai bun pentru datele tale personale

Conducerea unei reţele sociale este un lucru delicat. Facebook este încă la început, fiind o companie tânără în continuă dezvoltare, ce se proclamă un cavaler dar nu acordă importanţă prea mare siguranţei datelor utilizatorilor. Google, pe de altă parte, este o companie mult mai matură, ce a avut timp suficient să studieze piaţa şi să-şi adapteze serviciile nevoilor utilizatorilor.

      Articole recomandate