8 deprinderi ale oamenilor fericiţi

În viaţa de zi cu zi, uităm cu adevărat să trăim. Să trăim fericirea!

De cele mai multe ori ne întrebăm de ce alţii sunt şi pot fi fericiţi iar noi nu.

Mai jos am creat o lista cu deprinderile oamenilor fericiţi! Încearcă-le şi bucură-te!

Oamenii fericiţi:

1. Se bucură de lucrurile mărunte.

A admira un răsărit sau apus de soare, a scoate câinele la plimbare, a alerga desculţ prin iarba udă de ploaie, a servi o îngheţată pe o bancă dintr-un parc, a vedea curcubeul, a privi la stele. Aceste lucruri mărunte chiar aduc fericire oamenilor. Lucruri care chiar nimic nu costă şi vin de la sine. A găsi bucurie în lucruri mărunte, a fi mulţumit de ceea ceea ce ai, înseamnă să fii un om cu adevărat FERICIT!

2. Îşi dedică din timp, pentru a dărui.

Dar din dar, se face rai. Cât de actuală este vorba această? Oamenii fericiţi sunt aceea care fac fericiţi pe alţii, acei oameni care fac ce fac nu pentru ei, ci pentru binele celorlalţi. Oamenii fericiţi vor sa aducă un sens!

3. Sunt mulţumiţi şi recunoscători.

Oamenii fericiţi sunt mulţumiţi de ceea ce au şi plini de recunoştinţă de viaţa sa. Ei ştiu să fie mulţumiţi pentru fiecare mică bucurie si pentru fiecare mic succes. Oamenii fericiţi văd frumusețea acolo unde majoritatea oamenilor ar vedea urâțenia, oportunități acolo unde majoritatea ar vedea doar lupte, abundența acolo unde majoritatea celorlalți ar vedea numai lipsa, și ei își exprimă recunoștința pentru toate acestea.

4. Nu ţin să aiba mereu dreptate.

Chiar și atunci când au dreptate, ei nu țin să li se recunoască asta în public.Acceptă că este în regulă ca ceilalți să fie de altă părere, că este normal să existe mai multe păreri pe același subiect, iar la final nu cine are dreptate contează, ci modul în care pot colabora și construi ceva.

5. Nu se agaţă de trecut.

Odată ce au învățat lecția din trecut, oamenii fericiți merg mai departe și nu se mai agață de el. Se despart de ceea ce nu mai are loc în viața lor, își trăiesc ziua de azi ca pe un cadou și sunt motivați de viitorul pe care îl au în față.

6. Iși confruntă problemele și nu fug de ele.

Nu mereu facem doar ce ne place, iar în unele momente chiar dacă nu avem chef trebuie să ne vedem de treabă. În timp ce scriam acesta articol, de 4 ori până acum m-am oprit din scris și am căutat altceva de făcut. De fiecare dată am revenit imediat la scris, chiar dacă aș fi preferat să fac orice altceva. Unul dintre secretele fericirii – să apari și să-ți faci treaba.

7. Își asumă integral resposabilitatea pentru ceea ce li se întâmplă.

Nu caută vinovații pentru ce nu a mers bine.Nici nu intră în starea de martir sau cea de etern revoltat, ci își asumă consecințele, găsesc lecțiile pe care le au de învățat și evită să repete greșeala data viitoare.Când ceva nu a mers bine, abordează situația cu întrebarea “ce ar trebui EU să fac data viitoare ca să nu se mai repete?“

8. Aleg ATENȚIA în loc de INDIFERENȚĂ.

Oamenii fericiţi acordă atenție celor din jur și nevoilor celorlalți. Această atenție asupra a ceea ce este în jurul lor le aduce o priză de conștiință asupra momentului prezent și le trezește sufletul. Indiferența amorțește sufletul și atrage tristețea și pesimismul. Oamenii fericiți remarcă mereu momentele frumoase ale vieții și le acordă însemnătate, oricât de mici ar fi ele, chiar dacă pentru alții ele apar ca nesemnificative și neimportante.

      Articole recomandate