8 Martie – un omagiu reprezentantelor sexului frumos din lumea întreagă

Mai în glumă, mai în serios, s-ar putea spune că orice lucru măreț ar înfăptui un bărbat de-a lungul istoriei, omenirea datorează recunoștință unei femei – cea care i-a dat viață la un moment dat.

Desigur, veți răspunde, teoria asta este valabilă și în sens invers, adică orice criminal, tiran sau delicvent, are și el, la urma urmei, o mamă – dar cum nimeni nu se naște rău din fașă, să ne oprim asupra primei variante, în această zi, în care reprezentantele sexului frumos sunt omagiate în lumea întreagă.

Cu mic, cu mare, să lăsam la o parte fie și măcar pentru scurtă vreme, grijile cotidiene, pentru a dărui un zâmbet cald celei pe care o iubim, fie că este ea mamă, soră, fiică, prietenă sau chiar colega de servici.

Vremurile triste prin care trecem nu permit multora gesturi de galanterie prea costisitoare, dar un lucru este sigur: nici nu ne pot împiedica să privim o făptura dragă în ochi, să-i zâmbim și să-i urăm din adâncul inimii, cele mai frumoase lucruri pe care i le poate rezerva viața.

Asta nu costă nimic, dar valoreaza chiar mai mult decât s-ar putea exprima în cuvinte – e nevoie doar de câteva clipe pentru a însenina un chip drag, pentru a mangâia o persoană care ocupa un loc special în inimile noastre.

Dacă va puteți îngădui și-o floare, bine, dar dacă nu, nu e cazul să vă faceți griji – veți sădi o gradină întreagă în sufletul aceleia căreia-i veți dărui căldura acelui zâmbet plin de dragoste – în semn de prețuire pentru că există, pentru că face parte din viața voastră…

Yupi!

Hai să fim prieteni

Cu fiecare like noi devenim mai buni

Abonează-te!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi vom avea grijă să primești cele mai bune articole de pe Yupi.md

      Articole recomandate