7 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre cafea

lucruri despre cafea

Cafeaua este o bautura adorata si atat de des utilizata in intreaga lume, incat cu greu ti-ar veni sa crezi ca sunt o multime de lucruri pe care nu le stiai despre cafea. Iata numai cateva exemple:

1. Dupa ce boabele de cafea sunt decofeinizate, producatorii de cafea vand cafeina companiilor farmaceutice sau producatoare de bauturi racoritoare.

2. Un american cheltuie in medie 1.092 de dolari, anual, pe cafea.

3. Potrivit legendelor, Honore de Balzac obisnuia sa bea 50 de cesti de cafea pentru a fi inspirat in scrierile sale.

4. In anul 1932, Brazilia nu si-a putut permite sa-si trimita sportivii la Jocurile Olimpice din Los Angeles, asa ca vaporul sportivilor a fost incarcat cu cafea si au vandut-o pe drum pentru a face rost de bani in timpul calatoriei.

5. In 1674, in Marea Britanie femeile au semnat o petitie impotriva cafelei, motivand ca licoarea transforma barbatii in „corpuri nefolositoare”. Ele au cerut atunci interzicerea consumului de cafea tuturor barbatilor sub 60 de ani.

6. In 1511, Mecca a interzis consumul de cafea pentru ca stimuleaza gandirea radicala si pierderea vremii.

7. In anul 2008, Annamarie Ausnes a primit un rinichi de la un donator la care nu s-ar fi asteptat: Sandie Anders, angajata unei cafenele Starbuks de unde Annamarie isi cumpara zilnic cafea.

Daca stii si alte lucruri inedite despre cafea, te invitam sa ni le impartasesti in formularul din zona comentarii.

      Articole recomandate